Pradėtas tyrimas dėl buvusių „Lietuvos geležinkelių“ vadovų veiklos | KaunoDiena.lt

PRADĖTAS TYRIMAS DĖL BUVUSIŲ „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ VADOVŲ VEIKLOS

  • 2

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl maždaug 5 mln. eurų žalos „Lietuvos geležinkeliams“, kurią galėjo padaryti buvę bendrovės vadovai.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas gegužės 10 dieną pagal Baudžiamojo Kodekso 182 straipsnio 2 dalį ir 228 straipsnio 1 dalį, įtariamųjų nėra​. Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Ji nekomentavo, ar tyrime kas nors jau yra apklaustas.

Minėtose BK straipsnių dalyse numatyta baudžiamoji atsakomybė už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą, sukčiavimą dalyvaujant organizuotoje grupėje, piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi arba įgaliojimų viršijimą, jeigu dėl to didelės žalos patyrė valstybė, juridiniai ar fiziniai asmenys. Už šias nusikalstamas veikas baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 5-8 metų.

Naujoji valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovybė, atlikusi bendrovės ankstesnės veiklos auditą, gegužės pradžioje kreipėsi į prokurorus, nes buvę įmonės vadovai galėjo padaryti maždaug 5 mln. eurų žalos bendrovei.

Bendrovės generalinis direktorius Mantas Bartuška tuomet neįvardino, kurie buvę „Lietuvos geležinkelių“ vadovai galėjo padaryti įmonei žalos. Bendrovei beveik 10 metų iki pernai gruodžio vadovavo Stasys Dailydka, jis ir visi buvę jo pavaduotojai jau atleisti, išskyrus Andrių Montrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

labai keista (o iš kitos puses kaip ir nieko keisto nera - tai jau sistema), kur buvo visos valstybines institucijos - STT, FNTT, Prokuratura, Valstybes kontrole, VPT ir t.t. per paskutinius 10 metu. Netgi nieks nieko nezinojo ir nemate. Esu 100 procentu tikras, kad ir is dabartinio jau galima pavadinti skandalo nieko nebus. Nieko, nes didziausias efektas buna po karstais pedsakais, juridiskai irodyti atleistu vadovu kalte bus labai sunku - vis gi gyvenome teisineje valstybeje. Tie kurie vogdavo ta puikiai zino ir puikiai tuo pasinaudojo.

Ar nereiktų

pradti tokio pat tyrimo dėl Klaipėdos uosto vadovų veiklos?Pradedant veikla prieš 10 metų..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS