Prekybininkai skelbia, kaip dirbs per didžiąsias metų šventes | KaunoDiena.lt

PREKYBININKAI SKELBIA, KAIP DIRBS PER DIDŽIĄSIAS METŲ ŠVENTES

  • 3

Didžiulės grūstis maisto prekių parduotuvėse prieš pat didžiąsias metų šventes – įprastas vaizdas, tačiau eilių netrūksta jau dabar, nes dalis pirkėjų paskutinės dienos nelaukė, praneša LNK.

Žmonės parduotuvėje teigė, kad apsiperka iš anksto, nes vėliau jau reikia ruoštis namuose, gaminti, tvarkytis. Neatideda paskutinei dienai, stengiasi nelėkti.

Nors prekybininkai skatina neatidėlioti ir šventiniam stalui apsipirkti kiek galima anksčiau, kai kurie gyventojai planuoja maistą Kūčioms ir Kalėdoms pirkti išvakarėse. Gyventojai tikina, kad nebijo nei eilių, nei kamščių.

Kūčių vakarą didžiosios parduotuvės dirbs trumpiau, o pirmąją Kalėdų dieną visų jų durys bus užvertos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Kūčių vakarą dirbsime iki 20 val. Pirmąją Kalėdų dieną nedirbsime. Norime, kad mūsų žmonės pailsėtų, susėstų prie bendro Kalėdų stalo“, – teigė „Iki“ komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.

„Kūčių vakarą, gruodžio 24 d., dirbsime trumpiau – iki 17 val., kad darbuotojai spėtų pasiruošti šventinei vakarienei, gruodžio 25 d. nedirbsime, o 26 d. – darbą pradėsime šiek tiek vėliau, nuo 10 val., ir dirbsime iki 20 val.“, – sakė „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė.

„Kūčių vakarą visos parduotuvėse visoje Lietuvoje dirbs iki 19 val. Pirmąją Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs, antrąją – atsidarys šiek tiek vėliau, nuo 9 val. ryto, ir užsidarys įprastu metu“, – pažymėjo „Maximos“ atstovas Tomas Bašarovas.

„Pirmąją Kalėdų dieną ir Sausio 1-ąja „Norfa“ nedirba. Šventės neturi aplenkti ir mūsų darbuotojų. Per Kūčias, antrąją Kalėdų dieną ir gruodžio 31 d. dirbsime trumpiau nei įprastai“, – su darbo laiku supažindino „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

„Rimi“ prekybos centrai Kūčių vakarą dirbs trumpiau – iki 20 val. Kalėdų pirmą dieną nedirbs visai, o gruodžio 26 d. pradės valanda vėliau.

Naujųjų metų išvakarėse visų tinklų parduotuvės dirbs trumpiau, o sausio 1 d. visai nedirbs „Maximos“, „Norfos“, „Lidl“ ir dalis „Rimi“ parduotuvių.

Paskutinę savaitę prieš šventes pirkėjų daugiau, visi rūpinasi šventiniais pirkiniais.

Prekybininkai tikina, kad yra pasiruošę dideliam žmonių srautui ir esą nei kūčiukų, nei mandarinų tikrai nepritrūks.

„Paskutinę savaitę prieš šventes pirkėjų daugiau, visi rūpinasi šventiniais pirkiniais“, – sakė „Lidl“ atstovė.

„Keturias dienas prieš Kalėdas klientų srautas yra didžiausias, tačiau kelerius metus matome tendenciją, kad žmonės iš anksto planuoja ir ruošiasi šventėms“, – žmonių sąmoningumą pažymėjo T. Bašarovas.

„Padidėjimas jau jaučiamas apie mėnesį, nes mūsų klientai išmoko per pačią pandemiją tikriausiai pirkti produktų iš anksto, ruoštis šventėms“, – sąmoningumą akcentavo ir V. Budrienė.

Kaip ir kasmet, Kalėdų dieną nedirbs didieji prekybos ir pramogų centrai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ir gerai

Švesti nenoriu/užkniso tas pats per ta pati/ O mokės dvigubai

O

tai kaip supratau dirbsi

Gerai

sakydavo senoliai,kad vagys dirba ir naktimis,ir per sventes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS