„Rimi“ nebeprekiaus narvuose augintų vištų kiaušiniais | KaunoDiena.lt

„RIMI“ NEBEPREKIAUS NARVUOSE AUGINTŲ VIŠTŲ KIAUŠINIAIS

  • 13

„Rimi Baltic“ tapo viena pirmųjų bendrovių, sureagavusių į viešumoje keletą mėnesių besitęsiančias diskusijas dėl gerovės standartų dedeklių paukštynuose.

Prekybos tinklas paskelbė įsipareigojimą visiškai atsisakyti prekiauti narvuose augintų vištų kiaušiniais savo tinklo parduotuvėse Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Permainas įmonė suplanavo įgyvendinti keliais etapais, per pereinamąjį laikotarpį iki 2025-ųjų.

„Siekdami minėto tikslo, mes aktyviai bendradarbiaujame su tiekėjais, taip pat pradėjome pirkėjų švietimo kampaniją, skatindami sąmoningą pasirinkimą. Mes ėmėmės iniciatyvos ir gyvūnų gerovės klausimą, kurį būtina spręsti, iškėlėme visų prekybos įmonių lygiu, o bendradarbiaudami su Lietuvos veterinarijos ir maisto tarnyba siekiame, kad produkcijos gamintojai atkreiptų dėmesį į gyvūnų gerovę bei užtikrintų tinkamas auginimo sąlygas“, - rašoma internetiniame „Rimi“ puslapyje.

Už ūkio gyvūnų gerovę kovojančios organizacijos „Tušti narvai“ narys Mykolas Šermukšnis pasveikino socialiai atsakingą bendrovės iniciatyvą. Planuojamus pokyčius aktyvistas vertino teigiamai: „Nors daugelis stambiausių maisto įmonių ir prekybos tinklų Vakarų Europoje jau keletą metų mažina numeriu 3 pažymėtų kiaušinių pardavimą arba visai jų atsisako, Baltijos šalyse tai - vis dar labai novatoriškas žingsnis. Džiaugiamės „Rimi Baltic“ parodytu pavyzdžiu ir tikimės, kad tendencija atsižvelgti į gyvūnų gerovę Lietuvos verslo aplinkoje stiprės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Klaipėdietė

Pradės pardavinėti dirbtinius - iš Kinijos... Pažiūrėjau šiandieną per TV laidą, kurioje pasakojama, kaip mus apgaudinėja . Niekada nemaniau, kad tai aplamai įmanoma- baisu, nesuprantama, ką galima valgyti. Ir ne vien kiaušinius,..

Anonimas

tik nuo kada pradėjo tas vištas narvuose auginti kažkaip ankstesniais nu tais sveikesniais laikais vištos buvo auginamos laisvos iš ko išmoko taip auginti ar ne iš ES o be to lesinamos vistiek tais pačiais chemikalais tik kiaušiniai bus brangesni kaip ir turguje navatai naminės vištos dvigubai brangasnės

cha - juokas pro ašaras

Perpakuos ir paims dvigubą kainą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS