Startuoja antrasis Nacionalinis IT iššūkis: moksleivių laukia naujovės | KaunoDiena.lt

STARTUOJA ANTRASIS NACIONALINIS IT IŠŠŪKIS: MOKSLEIVIŲ LAUKIA NAUJOVĖS

  • 0

Šią savaitę prasideda antrasis Nacionalinis IT iššūkis, kurio metu 7–9 klasių moksleiviai skatinami susipažinti su IT sritimi ir įgyti praktinių programavimo įgūdžių. Praėjusiais metais į Nacionalinį IT iššūkį įsitraukė 750 mokyklų iš visos Lietuvos, o šiemet dalyvių laukia naujos užduotys ir prizai.

Projekto metu, kuris truks iki gegužės pabaigos, 7–9 klasių moksleiviai žiūrėdami vaizdo pamokas mokysis programuoti kompiuterinį žaidimą, spręs testus ir klasėmis rinks pasiekimų ženkliukus. Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojama iniciatyva šiemet bus įgyvendinama trimis etapais ir papildomai kvies tiesiogiai susipažinti su karjeros galimybėmis IT srityje.

„Antrus metus vykstanti Nacionalinio IT iššūkio iniciatyva susilaukė labai pozityvaus atgarsio ir tūkstančių moksleivių įsitraukimo. Norime ir toliau dalintis savo specialistų patirtimi IT srityje bei įkvėpti programuoti. Matome, kad šie įgūdžiai jau reikalingi įvairiose profesijose“, – sakė projekto iniciatorės „Telia Global Services Lithuania“ įmonės vadovas Kimas Leanderssonas.

Kimas Leanderssonas. Partnerio nuotr.

Anot K. Leanderssono, Nacionalinio IT iššūkio tikslai lieka nepakitę – tikimasi, kad nacionalinė iniciatyva įkvėps visus jaunuosius talentus išbandyti programavimą, padidins žinių prieinamumą ir mažins atskirtį tarp regionų bei didžiųjų miestų.

„Sveikinu visus būsimus Nacionalinio IT iššūkio dalyvius. Jūs – Lietuvos ateities žmonės, o ateitis – tai technologijos, dar pažangesnės nei šiandien. Todėl šis iššūkis – kiekvienam iš jūsų. Dalyvaukite, kaupkite žinias ir siekite tapti geriausiais“, – į moksleivius ir mokytojus kreipiasi projekto globėja prezidentė D. Grybauskaitė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Partnerio nuotr.

Viena pagrindinių naujovių Nacionalinio IT iššūkio projekte – dalyviai turės galimybę kurti vaizdo žaidimą, o bendri klasių rezultatai bus skaičiuojami ir vertinami kas mėnesį. Taip pat šiemet patys moksleiviai gali pakviesti į savo mokyklą „Telia“ programuotojus ir IT ekspertus, kurie papasakos apie technologijų galimybes, programavimo įdomybes ir karjerą IT srityje. Registruotis specialistų vizitui galima iššūkio interneto svetainėje www.itissukis.lt.

Pirmasis šių metų Nacionalinio IT iššūkio etapas startuoja vasario 7 d. ir tęsis iki balandžio 10 dienos. Šio etapo metu projektui užsiregistravę moksleiviai kas savaitę galės dalyvauti nuotolinėse akademijos „Code Academy Kids“ specialistų parengtose pamokose. Po kiekvienos pamokos moksleiviai galės atlikti žinių patikrinimo testą, o teisingai atsakę į visus jo klausimus gaus specialų pasiekimų ženkliuką. Visi daugiausiai tokių ženkliukų per mėnesį bendrai surinkusios klasės moksleiviai bus apdovanojami specialiais prizais.

Balandžio 17 d. bus surengtas didysis Nacionalinio IT iššūkio žinių patikrinimas, kuriame galės dalyvauti visi užsiregistravę projekto dalyviai. Dvidešimt geriausiai testą atlikusių moksleivių laimės išmaniuosius laikrodžius ir pateks į trečiąjį Nacionalinio IT iššūkio etapą.

Trečiasis iššūkio etapas vyks nuo balandžio 29 d. iki  gegužės 17 d. Į jį patekę moksleiviai dalyvaus individualiose praktinių įgūdžių ugdymo sesijose su patyrusiais IT specialistais. Šių užsiėmimų metu dalyviai mokysis programuoti sudėtingesnius vaizdo žaidimus pagal savo idėjas. Trijų geriausių projektų autoriai laimės nešiojamuosius žaidimų kompiuterius.

Gegužės pabaigoje Vilniuje įvyks Nacionalinio IT iššūkio uždarymo renginys, kuriame bus kviečiami dalyvauti pažangiausi moksleiviai ir aktyviausiai į projektą įsitraukę mokytojai. Šventės metu bus apdovanoti projekto laimėtojai.

Visi norintys dalyvauti Nacionalinio IT iššūkio projekte jau gali registruotis svetainėje www.itissukis.lt.

GALERIJA

  • Startuoja antrasis Nacionalinis IT iššūkis: moksleivių laukia naujovės
  • Startuoja antrasis Nacionalinis IT iššūkis: moksleivių laukia naujovės
  • Startuoja antrasis Nacionalinis IT iššūkis: moksleivių laukia naujovės
Partnerio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS