Teismas: K. Ramonas padėjo nuslėpti informaciją apie „Snorą“ | KaunoDiena.lt

TEISMAS: K. RAMONAS PADĖJO NUSLĖPTI INFORMACIJĄ APIE „SNORĄ“

  • 1

Buvęs komercinių bankų „prižiūrėtojas“ Kazimieras Ramonas pripažintas kaltu, sudaręs galimybę dabar jau bankrutavusiam bankui „Snoras“ ilgą laiką slėpti informaciją apie tikrąją jo turto padėtį.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį atmetė K.Ramono skundą ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo prieš metus priimtą nutartį, BNS informavo prokuroras Darius Stankevičius.

„Pirmos instancijos pirmuoju nuosprendžiu jam paskirta bauda, jis pripažintas kaltu, šiandien atmestas jo apeliacinis skundas“, - BNS sakė D.Stankevičius.
K.Ramonas BNS teigė ketinantis skųsti teismo sprendimą.

„Žinoma, jei aš bučiau neketinęs, nebūčiau skundęs antrai instancijai“, - BNS sakė K.Ramonas.

Jis taip pat teigė neatsisakantis planų kreiptis į Strasbūro Žmogaus teisių teismą, jei galutinai pralaimėtų Lietuvoje.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pernai kovą pripažino K.Ramoną kaltu ir skyrė jam 7,5 tūkst. eurų (26 tūkst. litų) baudą.

K.Ramonas buvo kaltinamas, kad ilgą laiką sąmoningai bankui „Snoras“ leido nuo Lietuvos banko vadovybės nuslėpti informaciją apie turtą, esantį Šveicarijos bankuose, - dėl tokių tyčinių jo veiksmų nebuvo laiku nustatyta „Snoro“ finansinė padėtis, taip pat tuo, kad buvo reali grėsmė, jog bankas negalės atsiskaityti su indėlininkais ir kitais kreditoriais.

Anot prokurorų, tokiais veiksmais K.Ramonas diskreditavo valstybės tarnautojo vardą, padarė didelę žalą LB ir valstybei.

2013 metų liepą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) nutarė, kad K.Ramonas iš pareigų atleistas teisėtai. Po šio sprendimo jis viešai žadėjo kreiptis į Strasbūro teismą.

K. Ramonas iš pareigų atleistas 2011 metų lapkričio pabaigoje. Bankų priežiūrai K.Ramonas vadovavo 15 metų - nuo 1996-ųjų kovo, o centriniame banke dirbo 19 metų - nuo 1992-ųjų gruodžio.

Lietuvos Vyriausybė „Snoro“ banką nacionalizavo 2011 metų lapkritį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nukentėjęs Snoro klientas

Tokia teismo paskirta bauda yra juokinga, nejaugi teisėjai mano , kad 7,5 tūkst eurų padengs praradusiems banke Snoras pirktų sertifikatų sumas ir kitiems nukentėjusiems.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS