Automobilio oro pagalvė – tiksinti bomba? | KaunoDiena.lt

AUTOMOBILIO ORO PAGALVĖ – TIKSINTI BOMBA?

  • 0

Vasarą išaugo besikreipiančių vairuotojų į automobilių gamintojus ir remonto servizus dėl neišsiskleidusių oro pagalvių, praneša LNK.

Apie tai plačiau papasakojo „Deals on wheels“ įkūrėjas Laurynas Boguševičius.

– Kodėl neišsiskleidžia oro pagalvės automobiliuose?

– Atsakyti į šį klausimą reikia labai daug laiko. Priežasčių gali būti šimtai skirtingų. Viena iš priežasčių – smūgio stiprumas buvo nepakankamas, nors vizualiai atrodo, kad buvo labai stiprus. Automobilio priekyje yra vadinamieji jutikliai, jie reaguoja į spaudimą. Jie yra nustatyti, kad prie tam tikro spaudimo jie turi sureaguoti. Jei smūgio metu jutiklis nepatiria tam tikro stiprumo spaudimo, oro pagalvė neišsiskleis. Galbūt trenkeisi ne tuo kampu, galbūt ne tuo greičiu. Kitos priežastys gali būti stresas įvykio metu, kai žmogus paspaudžia akseleratoriaus pedalą vietoj stabdžių. Tada mašinos kompiuteriai gauna visai kitą signalą. Trečias variantas, tai mašina gali būti brokuota. Ketvirtas, kad mašina po eismo įvykio buvo nekokybiškai sutvarkyta. Penkta, gamintojas randa spragą kažkuriame savo darbe, tada informuoja visus savo klientus, jie gali atsekti, kurie tiksliai automobiliai turi šią spragą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kiek dažna tokia problema? Amerikoje praėjusį mėnesį 90 tūkst. gavo įspėjimus nevairuoti ir keliauti į artimiausią servisą.

– Tai yra visiškai normali praktika, tą daro visi gamintojai. Jie gali rasti įvairias spragas automobilyje, nebūtinai tik oro pagalves. Atvažiuoji į servisą, yra kažkoks gedimas, gamintojas nėra turėjęs tokio gedimo, jie tada ieško problemos. Jie pasižiūrės, ar ta problema galėjo kartotis. Gamintojai gamina serijomis, jei tavo automobilis turi kažkokią spragą, tikėtina, kad visi serijos automobiliai turės panašią problemą.

Tau nereikia važiuoti į servisą savo iniciatyva. Jei negavai įspėjimo, reiškia, viskas yra gerai.

– Ką daryti tiems, kurie rūpinasi savo saugumu? Ar jiems patiems keliauti į servisą, nesulaukus įspėjimo iš gamintojo?

– Tau nereikia važiuoti į servisą savo iniciatyva. Jei negavai įspėjimo, reiškia, viskas yra gerai. Tiek automobilio kompiuteriai labai greitai gauna informaciją, tiek dileriai yra įpareigoti sureaguoti valandų tikslumu, jei tokia žinutė ateina iš gamintojo. Jei negavai, tai ramiai sau važinėji. Jei gavai, tai rekomenduotina laikytis to pasiūlymo ir nevairuoti to automobilio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS