Įspėja vairuotojus: pavasarį keliuose tyko juodasis ledas | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA VAIRUOTOJUS: PAVASARĮ KELIUOSE TYKO JUODASIS LEDAS

  • 0

Eismo saugumo specialistai ragina vairuotojus neatsipalaiduoti net ir atšilus orams.

Šių metų žiema, o ypač jos pabaiga, buvo itin šalta. Ilgai lauktas orų atšilimas Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis jau visai čia pat. Šios savaitės antroje pusėje oro temperatūra nakties metu artės prie nulio laipsnių, o dienomis numatomi keli laipsniai šilumos. Visų laukiamas pavasaris į Lietuvą atneš ne tik šilumą, bet atkeliaus ir pavasarinės eismo sąlygos keliuose.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos saugaus eismo specialistai primena, kad orų temperatūrai esant artimai nuliui, o kelio dangai įšalus po žiemos ir vyraujant krituliams (lietui, šlapdribai, lijundrai) susidaro sąlygos susiformuoti plikledžiui keliuose, ypatingai rytais. Esant temperatūrų svyravimams, eismo sąlygas dažniau sunkina rūkas. Vairuotojai neturėtų atsipalaiduoti prie vairo, privalėtų būti atidesni, nors ir kelio danga atrodo šlapia, plikledžio (juodo ledo) tikimybė išlieka.

Ypač dėmesį reikėtų kreipti į pavojingus kelių ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t.y. sankryžas, miško proskynas, kelių ruožus šalia vandens telkinių, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus. Įsibėgėjus pavasariui ir orams labiau atšilus mažesnio eismo intensyvumo rajoniniuose keliuose padaugės masės apribojimų. Polaidžio metu susilpnėjusius kelius (tiek su asfalto, tiek su žvyro danga) dar smarkiau niokoja sunkiasvorės transporto priemonės. Vienintelis efektyvus būdas išsaugoti kelių dangas – riboti eismą tam tikros masės transporto priemonėms. Įmonėms ar fiziniams asmenims, kurių veikla susieta su krovinių pervežimu, veiklą derėtų planuoti taip, kad dėl laikinų apribojimų keliuose nepatirtų didelių finansinių nuostolių. Tai ypač aktualu miškininkystės pramonėje dirbančioms vežėjų kompanijoms. Informacija apie šalyje dėl polaidžio ribojamą eismą keliuose kasdien bus atnaujinama ir skelbiama mūsų interneto svetainėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS