Lietuvoje pradeda galioti elektroninės vinjetės | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE PRADEDA GALIOTI ELEKTRONINĖS VINJETĖS

  • 1

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad Lietuvoje jau veikia elektroninių vinječių įsigijimo sistema.

Siekiant sudaryti palankesnes sąlygas vežėjams, kol kas galima naudoti ir popierines, ir elektronines vinjetes, rašoma pranešime spaudai.

Įsigijus elektroninę vinjetę, kelių naudotojo mokesčio sumokėjimo faktas bus patvirtinamas elektroniniu įrašu Valstybinės reikšmės kelių eismo informacinėje sistemoje. Elektroniniame įraše bus saugoma informacija apie tai, kada įsigyta vinjetė, koks jos galiojimo laikas, taip pat transporto priemonės, kuriai išduota elektroninė vinjetė, kategorija ir valstybinis registracijos numeris.

Elektroninės vinjetės kaina ir galiojimo terminai bus tokie patys kaip ir popierinės vinjetės.

Popierinės vinjetės ir toliau bus platinamos įprastose vinječių platinimo vietose, o elektronines vinjetes bus galima užsisakyti specialiose interneto svetainėse – https://keliumokestis.lt ir https://roadtoll.lt, taip pat ir įprastose popierinių vinječių platinimo vietose.

Elektroninė mokėjimo už kelius sistema sudarys galimybę pačiam vairuotojui nustatyti mokesčio galiojimo pradžios laiką, vairuotojams nebereikės vykti į degalines ar kitas vinječių pardavimo vietas. Taip pat neliks lipduko ant transporto priemonės stiklo – kontrolė bus vykdoma nuskaitant transporto priemonės valstybinį numerį.

Įprastų popierinių vinječių forma, galiojimas ir naudojimas nesikeis.

Lietuvoje kelių naudotojo mokestis (vinjetė) buvo įvestas 2007 m. ir kasmet atneša apie 45 mln. eurų pajamų į Kelių priežiūros ir plėtros programą.

Pasikonsultuoti visais elektroninės vinjetės klausimais (visomis kalbomis) galima paskambinus telefonu  +370 5 210 4440. Paklausimus siųsti  el. pašto adresu info@keliumokestis.lt arba  info@roadtoll.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Netas

Aramėjų kalba irgi pakonsultuos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS