Paprastas stebuklas: tepalo bala ištirpo akimirksniu | KaunoDiena.lt

PAPRASTAS STEBUKLAS: TEPALO BALA IŠTIRPO AKIMIRKSNIU

  • 8

Kaunietis Evaldas, miesto centre pastatęs savo vienatūrį "Opel Meriva", liko nemaloniai nustebintas. Po keleto valandų jis po automobiliu išvydo didžiulę tepalo balą. Ką daryti?

Sujaukė dienos planus

Išsiliejusi alyva, aušinimo skystis ar kitos medžiagos – nereta automobilių, ypač senesnių, problema. Su ja susidūrė ir minėtas kaunietis Evaldas. Kad automobilis turi smulkių problemų, jis žinojo ir anksčiau, bet tai netrukdydavo jam pasiekti reikiamos vietos mieste ir nesujaukdavo planų. Fotografu dirbantis vyras ir tą penktadienį turėjo ne vieną užsakymą, tačiau įstrigo ties pirmuoju.

"Išėjęs į gatvę šokau į automobilį, dar nustebau, kad taip lengvai įsijungė variklis, ir tik pajudėjęs veidrodėlyje pamačiau didžiulę juodą balą po ratais. Supratau, kad išbėgo kone visas variklyje buvęs tepalas", – pasakojo pašnekovas.

Būdamas sąmoningas pilietis jis pasiryžo pašalinti teršalus nuo asfalto. Juolab kad ir už aplinkos taršą mieste gresia nemenkos baudos. Pirmiausia vyras nutarė surinkti skysčius į kokią nors talpą, tačiau tepalas buvo prišalęs, tad net didesnę jo dalį surinkti buvo sudėtinga. Vėliau jis prisiminė degalinėse matęs sorbento – smėlio pavidalo medžiagos, sugeriančios paviršių, ant kurio buvo užpiltas. Tačiau net ir nusipirkus sorbento, taip aplinkos palikti negalima. Reikėtų tą tepaluotą smėliuką išvežti į specializuotą priėmimo punktą ir utilizuoti.

"Supratau, kad darbo diena prapuolė. Teks atšaukti visus užsakymus, patirsiu ir nuostolių, ir sudeginsiu nemažai nervinių ląstelių ieškodamas, kur ir ką reikia priduoti", – atsiduso Evaldas.

Išeitis – netikėta

Čiupęs telefoną ir prieš atsiprašydamas užsakovų dėl atšauktų vizitų, jis nutarė internete paieškoti, kur įsigyti sorbento. Vienoje svetainių aptiko informacijos apie "Hydrobreak" valiklius.

Pasak aprašo, unikali plovimo priemonė itin greitai pašalina net ir riebiausius naftos produktus ne tik nuo kelio dangos, bet ir nuo įvairiausių kitų paviršių. Didžiojoje Britanijoje gaminama priemonė visiškai suskaido naftos produktus, riebalus ir aromatinės kilmės medžiagas į nekenksmingas H2O (vandenį) ir CO2 (anglies dioksido dujas).

Paskambinęs į Kaune įsikūrusią "Hydrobreak" atstovybę vyras jau netrukus turėjo indą su paruoštu skysčiu. Ploviklio užpylęs ant tepalo pelkės, jis negalėjo atsistebėti. Klampi alyva pavirto skaidriu skysčiu ir nutekėjo į kanalizacijos sistemą.

"Tiesiog stebuklas! Ir pinigų daug nekainavo, ir laikas susitaupė. Spėjau atlikti visus tos dienos darbus", – džiaugėsi Evaldas.

Pritaikymas – itin platus

"Kauno dienos" pakalbintas "Hydrobreak" atstovas Tomas Lekavičius teigė, jog žmonės, pirmą kartą panaudoję jų produktus, dažnai nustemba, kad taip paprastai ir ekologiškai galima pašalinti įvairiausius teršalus.

"Iš tiesų Lietuvoje mes vieninteliai platiname šią naujovę. Mūsų produktas, skirtingai nuo panašią funkciją atliekančių cheminių preparatų, nėra teršalas. Jis visiškai ekologiškas ir naudojamas biologiniam aplinkos valymui", – pasakojo T.Lekavičius.

Sparčiai populiarėjančių "Hydrobreak" produktų efektyvumu jau įsitikino ne tik privatūs klientai. Juos naudoja priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (avarijoms likviduoti), uostas (laivų variklio skyriui plauti, balastiniam vandeniui, užterštam naftos produktais utilizuoti ir t.t.), kelininkai (avarijoms likviduoti, technikos priežiūrai), maisto pramonė (gamybinėms patalpoms plauti, linijoms nuriebinti, cisternoms / talpykloms plauti), ūkininkai (technikos priežiūrai), automobilių servisai (patalpoms ir detalėms plauti) ir daugelis kitų.

GALERIJA

  • Paprastas stebuklas: tepalo bala ištirpo akimirksniu
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

adis

durnesnio straipsnio neskaiciau

Mindokas

Turejo bedu ir anksciau , bet netrukdydavo nuvykti kazkur automobiliu.... O kaip technine apziura ???????

Zilvinas

Panasu kad penkiamecio sukurta pasaka ir istaisytos rasybos klaidos nes mintis tj vietom kaip is anglu kalbos paraidziui isversta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS