Prieš pasaulinę premjerą automobilį siūlo išbandyti Marse | KaunoDiena.lt

PRIEŠ PASAULINĘ PREMJERĄ AUTOMOBILĮ SIŪLO IŠBANDYTI MARSE

  • 1

Nauja sportiško didesnio pravažumo modelio „BMW X3“ karta visame pasaulyje bus pristatyta tą pačią dieną – lapkričio 11-ąją. Automobilį bus galima išvysti BMW atstovybėse nuo Amerikos iki Azijos, o taip pat ir Lietuvoje – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje įsikūrusiuose „Krasta Auto“ salonuose.

„BMW X3“ Lietuvoje yra vertinamas dėl savo praktiškumo ir gebėjimo suderinti sportiškumą su kompaktiškomis visureigio savybėmis. X serijos automobiliai sudaro daugiau nei pusę visų parduodamų BMW, o X3 Lietuvoje yra vienas mylimiausių didesnio pravažumo premium modelių“, – sako BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas.

Naujojo „BMW X3“ debiutas pažymėtas specialia kampanija, pavadinta „On a Mission“. Joje pabrėžiamas SAV automobilio komfortas bekelėje ir greitkeliuose bei demonstruojamos išskirtinės technologijos – gebėjimas be vairuotojo įsikišimo važiuoti vienoje eismo juostoje.

„On a Mission“ kampanijos metu ekstremalaus sporto atstovai su virtualios realybės akiniais atliko „BMW X3“ bandomąjį važiavimą Marso paviršiumi, o jų įspūdžiai buvo filmuojami bei rodomi TV reklamoje. Dabar neeilinį bandomąjį važiavimą atlikti gali visi BMW gerbėjai.

SAV segmento pirmtakas

„BMW X3“ yra automobilis, įkvėpęs SAV (angl. sports activity vehicle) segmentą 2003-iaisiais. Iki šių metų buvo parduota daugiau nei 1,5 mln. pirmų dviejų kartų „BMW X3“, o lapkričio 11-ąją debiutuosiantis naujos kartos modelis atvers naują puslapį sėkmingoje SAV istorijoje.

Naujojo modelio išoriniai matmenys pakito minimaliai, tačiau dėl naujai suprojektuotos centrinės konsolės ir kitų valdymo prietaisų erdvė salone ženkliai išaugo, o bagažinės tūris padidėjo iki 550 litrų. Automatinė jos dangčio atidarymo ir uždarymo sistema dabar – jau standartinėje įrangoje.

Naujajame „BMW X3“ sumontuoti artimųjų šviesų, rūko bei galiniai LED žibintai, užtikrinantys geresnį automobilio matomumą ir kelio apšvietimą. Papildomoje įrangoje yra įspūdingą 3D efektą formuojantys galiniai LED žibintai.

Kaip ir visi X šeimos automobiliai, X3 demonstruoja puikų santykį tarp komforto ilgose kelionėse ir pravažumo. Jo svorio balansas tarp priekinės ir galinės ašių yra idealus – 50:50. Dar geresnes valdymo savybes užtikrina 55 kilogramais, lyginant su pirmtaku, sumažėjęs automobilio svoris, o iš specialios akustinės medžiagos pagamintas priekinis stiklas sumažina salone girdimą aerodinaminį triukšmą, tad ilgos kelionės šiuo modeliu yra dar komfortiškesnės. Be to, naujojo „BMX X3“ aerodinaminio pasipriešinimo koeficientas – mažiausias klasėje ir siekia vos 0,29 Cd.

Visiems „BMW X3“ modeliams bus montuojami 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai, o papildomos įrangos gausa leidžia kiekvienam pirkėjui susikurti unikalų automobilį. Papildomai galima pasirinkti vieną iš trijų apdailos lygių („xLine“, „M Sport“ ir „Luxury Line“), užsisakyti iki 21 colio skersmens lengvojo lydinio ratlankius bei pirmą kartą X3 modeliui „BMW Individual“ įrangą.

Pažangios technologijos

„BMW X3“ pirkėjai galės rinktis iš dviejų dyzelinių ir trijų benzininių variklių. „BMW X3 xDrive 20i“ turės 184 AG pasiekiantį benzininį variklį, galingesnis „BMW X3 xDrive 30i“ – 249 AG. Galingiausias bus „BMW X3 M40i“, pasiekiantis 360 AG. „BMW X3 xDrive20d“ turės 190 AG dyzelinį variklį, o galingiausias dyzelinį variklį turintis „X3 xDrive30d“ pasieks 265 AG.

Visi „BMW X3“ bus komplektuojami su automatinėmis „Steptronic“ pavarų dėžėmis, o „X3 M40i“ – su „Steptronic Sport“, užtikrinančia optimalų didelės galios perdavimą ir dar spartesnį pavarų perjungimą.

Automobilis turi dalinio savavaldžio vairavimo sistemas „BMW CoPilot“, kurias kontroliuoja išorėje esantys radarai bei jutikliai. „BMW X3“ gali be vairuotojo įsikišimo kurį laiką važiuoti savo eismo juosta, prisitaikyti prie kitų eismo sraute judančių transporto priemonių greičio.

„BMW X3“ turi visiškai naują „iDrive“ automobilio bei „BMW Professional“ navigacijos sistemas, valdomas 10,25 colio skersmens lietimui jautriame ekrane. Dalį „iDrive“ sistemos funkcijų galima aktyvuoti gestais, o kai kurios automobilio sistemos kaip autonominis šildymas gali būti valdomos papildomai pasirenkamu „BMW Display Key“ pulteliu.

Trečios kartos „BMW X3“ užsisakyti galima jau dabar, pirmieji modeliai pirkėjus pasieks 2018-ųjų pradžioje. Išbandyti automobilį bus galima „Krasta Auto“ salonuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje nuo lapkričio 11 dienos. Automobilio kainos Lietuvoje prasideda nuo 45 999 Eur.

GALERIJA

  • Prieš pasaulinę premjerą automobilį siūlo išbandyti Marse
Gamintojo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Taip, su BMW tik Marse ir važinėt kur žmonių nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS