Seimas šią savaitę spręs dėl vairuotojo pažymėjimo tapatybei nustatyti | KaunoDiena.lt

SEIMAS ŠIĄ SAVAITĘ SPRĘS DĖL VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMO TAPATYBEI NUSTATYTI

Seimas šią savaitę spręs dėl pataisų, kurios leistų bet kurioje Europos Sąjungos (ES) šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą naudoti asmens tapatybei nustatyti.

Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pakeitimus įtraukti į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę reikalauja 47 Seimo nariai.

Tokį prašymą savo parašais parėmė parlamentarai, priklausantys opozicinėms konservatorių, liberalų ir socialdemokratų frakcijoms, o taip pat po kelis „tvarkiečius“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos ir Mišrios Seimo narių grupės atstovus. „Valstiečių“ ir socialdarbiečių tarp pasirašiusiųjų nėra.

Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) narys Mykolas Majauskas sako, kad vairuotojo pažymėjimo prilyginimas dokumentui, kuris leistų nustatyti tapatybę, paskatins investicijas į Lietuvą. 

„Šis balsavimas parodys, ar mus tenkina bankų koncentracija ir norime toliau likti kelių skandinaviškų bankų įkaitais. Ar vis tik norime naujų investicijų ir konkurencijos bankiniame sektoriuje“, – BNS teigė M. Majauskas.

Seimas po svarstymo pataisoms yra pritaręs, joms priimti arba atmesti liko vienas balsavimas.

Vairuotojo pažymėjimų naudojimui šiam tikslui priešinasi Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), tuo metu Finansų bei Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, taip pat Lietuvos bankas tokiam siūlymui pritaria.

Vairuotojo pažymėjimas tinkamas asmens tapatybei nustatyti ir sąskaitą banke atsidaryti Didžiojoje Britanijoje, Estijoje, Danijoje, Islandijoje, Švedijoje, Čekijoje, Maltoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Nedera siekt Pasą panaikint; - kiekvienas dokumentas turi SAVO paskirtį!

A

Ir Olandijoje vairuotojo pazymejimas priimamas visur asmens tapatybei nustatyti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS