Turėtų suklusti įsigijusieji motorolerius, motociklus ir keturračius | KaunoDiena.lt

TURĖTŲ SUKLUSTI ĮSIGIJUSIEJI MOTOROLERIUS, MOTOCIKLUS IR KETURRAČIUS

  • 2

Jeigu garaže stovi neregistruotas iš prekybos centro ar užsienio parsigabentas motoroleris, motociklas ar keturratis, greičiausiai važinėti juo negalite, net jei tai ir trumpi atstumai nuošaliais keliais ar tik kolektyvinio sodo prieigos.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojo nauji išmetamų teršalų reikalavimai naujai registruojamiems motociklams, motoroleriams ir keturračiams, todėl net ir naujų transporto priemonių, neatitinkančių aplinkosaugos reikalavimų (EURO 4), savininkai negalės registruoti.

„Pasikeitęs reglamentavimas svarbus net ir tiems motociklų, motorolerių ar keturračių vairuotojams, kurie motorinę transporto priemonę įsigijo, pavyzdžiui, prieš trejus metus ir neregistravo.

Jei transporto priemonė tiesiog stovėjo garaže ir nebuvo eksploatuota, jos, pasikeitus išmetamų teršalų normai, registruoti nebus galima“, – vairuotojų dėmesį atkreipia Lietuvos transporto saugos administracijos Administracinių paslaugų departamento Vilniaus skyriaus patarėjas Olegas Pauliukovas.

Eksperto teigimu, neeksploatuotų, iš kitų ES šalių atsigabentų ir neregistruotų transporto priemonių savininkai turėtų kreiptis į turimos transporto priemonės gamintojo atstovą Lietuvoje – pateikti laisvos formos prašymą, kuriuo vadovaudamasis konkrečios transporto priemonės gamintojo atstovas kreipsis į Lietuvos transporto saugos administraciją dėl išimties pritaikymo.

Problemų gali kilti tiems vairuotojams, kurių vairuojamų transporto priemonių gamintojai Lietuvoje neatstovaujami.

„Sulaukę transporto priemonių savininkų prašymų ar iki 2018 m. sausio 1 d. motociklų, motorolerių ir keturračių nepardavę konkretaus gamintojo atstovai Lietuvoje turėtų kreiptis į Lietuvos transporto saugos administraciją, kad jiems būtų taikoma aplinkosaugos reikalavimų dvejų metų išimtis“, – vairuotojų ir gamintojų dėmesį atkreipia O. Pauliukovas.  

Serijos pabaigos procedūras galima taikyti ribotam motorinių transporto priemonių kiekiui pagal praėjusių dvejų metų konkretaus gamintojo užregistruotų transporto priemonių skaičių.

Pasak jo, per savaitę vidutiniškai sulaukiama 3 žmonių kreipimųsi su prašymu pratęsti vairuojamo motociklo registravimo (registracijos) laikotarpį.

Tačiau vairuotojams pirmiausia reikia kreiptis į konkrečios transporto priemonės gamintojo atstovą – šis savo ruožtu turės kreiptis į Lietuvos transporto saugos administraciją ir paprašyti taikyti išimtį, kitaip mopedai ir motoroleriai (L1e, variklio tūris ≤ 50 cm3, didžiausia galia < 4 kW), triračiai (L2e, variklio tūris ≤ 50 cm3, didžiausia galia < 4 kW) ir lengvieji keturračiai (L6e) negalės būti registruojami VĮ „Regitra“ ir toliau dalyvauti eisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Atr

Tai visa lietuvos automobiliu parka reiks uzdaryti

As

Tai visus Harley Davidson i savartyna. Nei vienas neatitinks Euro-4. Be to triuksmo normatyvu nei vienas neatitinka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS