Vis daugiau lietuvių į gatves išrieda „Tesla“ automobiliais | KaunoDiena.lt

VIS DAUGIAU LIETUVIŲ Į GATVES IŠRIEDA „TESLA“ AUTOMOBILIAIS

  • 3

Po to, kai verslininko Elono Musko vadovaujama JAV elektromobilių gamintoja „Tesla Motors“ išskraidino į kosmosą pirmą savo automobilį – „Tesla Roadster“, Vilniaus gatvėse gerokai padaugėjo važinėjančiųjų šio prekės ženklo automobiliais. Kai „Tesla“ išskrido į kosmosą, lietuviai sėdo į „Tesla“ gatvėse.

Pasak elektromobilių nuomos tinklą „Spark“ valdančios „Ride Share“ vadovo Nerijaus Dagilio, susidomėjimas „Tesla“ automobiliais visada buvo nemažas, tačiau dabar jis – rekordinis.

„Tesla“ automobilio išskraidinimas į kosmosą puikiai atspindi augančią elektromobilių ir technologijų pažangą bei galimybes. Pavyzdžiui, žadama, kad naujasis „Tesla Roadster“ galės nuvažiuoti net iki 1000 kilometrų vienu įkrovimu. Šiuo metu mūsų asortimente turimi „Tesla“ modeliai vienu įkrovimu įveikia 400 kilometrų ir daugiau, tai yra – kur kas daugiau nei kiti elektromobiliai“, – sakė N. Dagilis.

Važinėjantieji „Tesla“ elektromobiliais galvoja ne tik apie transporto bei parkavimo išlaidas, mažesnį aplinkos užterštumą, bet ir apie prestižą – už prabangaus automobilio vairo jie vis dažniau sėda ypatingomis progomis, neretai toks pasivažinėjimas tampa įmonės vakarėlio ar asmeninės šventės, pavyzdžiui, gimtadienio ar Valentino dienos, ašimi.   

„Tesla“ automobilius nuomojasi novatoriški, vertinantys technologijas ir ekologiją vairuotojai.

Elektromobilius Lietuvoje renkasi vis daugiau vairuotojų – per metus jų skaičius išaugo kone dvigubai. Vilniuje jais leidžiama važiuoti autobusams skirtomis juostomis, taip pat šie ekologiški automobiliai yra atleisti nuo mokesčio už stovėjimą rinkliavos. Elektromobiliai – tai ateitis, ir vis daugiau žmonių tai supranta.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Yra skelbiami skaičiai

2018 m vasario pirmą dieną Lietuvoje iš 661 užregistruotų elektromobilių 78 buvo Tesla model S.

Ričardas

Nesutinku, kad "Tesla“ automobilius nuomojasi novatoriški, vertinantys technologijas ir ekologiją vairuotojai... Taip nusišekėti... Automobilius aplamai nuomojasi tue kas gali, o butent Tesla nuomojasi, kad galbūt gyvenime su ja taip ir neteks pavažiuoti... ARTISTAI tie žurnalistai... ;) )))

Salerka valdo

Vis daugiau teslu Lietuvoj:) jau kokios 5 jauciu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS