Atlikėja A. Amiya kviečia į muzikos ir širdies kelionę | KaunoDiena.lt

ATLIKĖJA A. AMIYA KVIEČIA Į MUZIKOS IR ŠIRDIES KELIONĘ

  • 0

Atlikėja Andrė Amiya pilnatvę matuoja ne prabangiais papuošalais ar vardiniais drabužiais, o sielos ir kūno harmonija.

Norinčius tai patirti ji kviečia į mylinčios muzikos vakarą „Širdies kelionė“.

Ji geria tik organinę kavą, su malonumu lepinasi žaliaisiais kokteililis, o vietoje televizoriaus renkasi valandos meditaciją arba pasivaikščiojimą lauke. Nesvarbu, koks oras už lango bebūtų.

„Ilgą laiką buvau kaip dauguma tų, kurie skundžiasi lietumi ar žvarbiu vėju. Žiema gi man teikė malonumą tik per Šv. Kalėdas ir savaitę po jų“, – šyptelėjo Andrė Amiya Pabarčiūtė. Dabar pliaupiant lietui iš spintos ji traukia neperšlampamą lietpaltį, o žeme besiridinėjant saulei – plačiabrylę skrybėlę.

„Tiesiog išmokau priimti gamtą tokią, kokia ji yra ir džiaugtis kiekvienu metu laiku“, – pokalbį tęsė kompozitorė, atlikėja, meditacinės muzikos, teatro ir šokio performansų kūrėja. Gyvenimiška patirtis jai atvėrė akis ir į kitokią meilę – ne banalią, o gilią. Kalbėti apie tai Andrė Amiya kviečia ir ištikimiausius bičiulius, prisiekusius melomanus.

„Pasirinkau kiek neįprastą susitikimo formatą – į visumą jungiu muzikos ir mokymų kalbą. Noriu paliesti žmonių jausmus, prakalbinti širdis, išlaisvinti jų vaizduotę“, – jau dvylika metų sėkmingai veikiančio asmeninio augimo mokymų centro „SoulACTION“ bendra įkūrėja, mokymų programų moterims ir poroms autorė žadėjo naujų garsų iš šviesių emocijų kupiną kone dviejų valandų kelionę.

 

 

Susirinkusiųjų lauks ne destrukcija, kančios ar karamele glaistyto spragėsio efektas – trumpalaikės energijos pliūpsnis. Širdies kelionė, anot kūrėjos – betarpiškas, nesuvaidintas bendravimas ir muzika, padėsianti atsakyti į klausimus, kuriems ilgą laiką neradote atsakymų.

„Dainomis, kurias išgirsite, kalbėsiu apie meilę skirtingose jos fazėse. Vienos jų mano kūrybos, kitos – artimos sielai, kaip antai Stingo atliekamos“, – muzikos intarpuose, Andrė Amiya tikino kalbėsianti apie žmonių santykius, jų etapus ir meilės evoliuciją.

Tai nebus nuobodus, paskaitas menantis monologas, veikiau – sielų pašnekesys. Todėl besibaigiant rugsėjui WHITE PIANO HALL salėje laukiami visi išsiilgę panašių pokalbių.

„Klystate manydami, kad mano koncertų metu sales užpildo vien tik moterys. Čia galima sutikti porų ir romantiškų vyrų. Vieni šypsosi, kiti mąsto, trečių akys pasipila kriokliais. Verkia tik silpni? Nesutinku, – Pečiais gūžtelėjo moteris. – Ašaros normali reakcija į tam tikrus veiksnius. Man gražu žiūrėti į drėgnas akis. Svarbiausia, kad jos nevirstų įpročiu ir nebūtų naudojamos kaip įrankis tikslui siekti. “

Paklausta apie savuosius tikslus, Andrė Amiya akimirkai susimąstė. Galiausiai atsakė – evoliucionuoti, atrasti save ir padėti kitiems.

„Ar man sekasi? Sėkmė – labai abstraktus žodis. Pasakysiu taip – esu ten, kur turiu būti, darau tai, ką noriu daryti. Kada esu laimingiausia? Kai jaučiu labai gilų ryšį su savo siela ir kūnu. Tada visai nesvarbu sėdžiu kavinėje, vairuoju automobilį ar stoviu prieš žmones“, – atlikėja neabejojo, kad panašius potyrius pajus ir dauguma klausytojų.

Taip esą nutiko ir po ankstesnių koncertų – nuo kėdžių kylančių, sales paliekančių žmonių akys, Andrės Amiya džiaugsmui, spindėjo energija, kurią ji išdalijo būdama scenoje. Beje, pastarojoje susirinkusiems atlikėja lenksis ne viena. Drauge su ja į publiką jau ne pirmą kartą kreipsis smuikininkė Agnė Doveikaitė ir pianistas Vytis Smolskus.

Koncertas „Širdies kelionė” vyks rugsėjo 28 d. 19 val. WHITE PIANO HALL salėje, Vilniuje.

GALERIJA

  • Atlikėja A. Amiya kviečia į muzikos ir širdies kelionę
  • Atlikėja A. Amiya kviečia į muzikos ir širdies kelionę
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS