Dėl galimybės groti festivalyje „Granatos Live“ – trečios debiutantų varžybos | KaunoDiena.lt

DĖL GALIMYBĖS GROTI FESTIVALYJE „GRANATOS LIVE“ – TREČIOS DEBIUTANTŲ VARŽYBOS

  • 0

Šiomis dienomis didžiuosiuose šalies miestuose suintensyvėjo pasiruošimas artėjančiam didžiausiam Lietuvoje vasaros muzikos ir menų festivaliui ant Baltijos jūros kranto „Karkle Live Music Beach-2016“.

Liepos 6 d., trečiadienio, vakare Vilniaus „Vasaros terasoje“ paaiškės dar du lietuviško muzikos pasaulio debiutantai, kurie gaus progą pasirodyti festivalyje „Granatos Live“. Trečiojoje šių metų „Granatinės muzikos kovoje“ dėl kelialapio į festivalio „NESCAFÉ“ sceną susikaus JakaTeka, „Netikėti svečiai“ ir „Abii“. Tik publikos simpatijos lems, kurie jų prisijungs prie ankstesniųjų kovų nugalėtojų – „A‘ Brokenleg“, „Leav“, „Eleven Degrees“ ir „The Swing Cats“.

Vienas žmogus, gitara, fleita ir efektų pedalai – tai JakaTeka. Be jokių iš anksto įrašytų garsų JakaTeka (Jokūbas Taločka) realiu laiku scenoje pats vienas gyvai groja įvairią muziką.

„Netikėti svečiai“ maišo soul, funk, džiazo, roko, hiphopo, disco, pop ir elektroniką. Prieš daugiau nei metus į grupę susibūrę Justė Kraujelytė, Karolis Šablauskas, Žygimantas Skverčevskis, Karolis Šarkus, Kęstutis Vaitkevičius, Saulius Sakavičius, Ramūnas Musteikis ir Laurynas Rudis sako: „Juk geriausia šventė – su netikėtais svečiais!“ Anot „Netikėtų svečių“, jie užplūsta pasąmonę ir sąmonę, tačiau tai visiškai malonus jausmas – nori dar, daugiau ir vėl.

Grupė „Abii“ – tai kažkas tarp alternatyviojo ir industrinio roko, elektroninių bei gyvų garsų – stilius be stiliaus. Dar net pirmojo gimtadienio nespėjusios atšvęsti grupės tekstai, pasakojantys iš skirtingų fragmentų sudarytas istorijas, greitai randa kelią į klausytojų širdis. Pasak „Abii“ narių, galbūt todėl, kad tekstuose kalba moteris, nors ant scenos – vyrai: „Mes nepasakojame to, ką matome patys – tegu tai padaro mūsų juntama idėja, kuriai suteikiame gyvybę savo tekstuose“. Du idealistai, sukūrę savo personažą – moterį, jos istorijos įgyvendinimui ir pavidalui atsiduoda visu šimtu procentų: „Ne muzikai reikia mūsų, o mums reikia muzikos“. 

Trečius metus festivalio „Granatos Live“ ir „NESCAFÉ“ rengiamos muzikinės kovos finišuos liepos 13 d. Vilniaus „Vasaros terasoje“. Paskutinėje šio sezono „Granatinės muzikos kovoje“ susirungs „Reflect.Us“, Mindaugo Briedžio grupė ir „Abudu“.

Iš viso penkiose festivalio „Granatos Live“, kuris vyks rugpjūčio 4–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, scenose numatyta daugiau kaip 50 pasirodymų. Tarp jų – Ella Eyre, Jess Glynne, „Lost Frequencies“, Wilkinson, Frans, Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba., „Beissoul & Einius“ ir daugybė kitų atlikėjų bei grupių, kurių pilną sąrašą galima rasti www.granatos.lt. Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“ platina bilietai.lt.

GALERIJA

  • „Netikėti svečiai“
  • JakaTeka
Organizatorių archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS