Frankofonijos dienoms – „Laurent Dehors Trio“ maištingoji programa „Political Songs“ | KaunoDiena.lt

FRANKOFONIJOS DIENOMS – „LAURENT DEHORS TRIO“ MAIŠTINGOJI PROGRAMA „POLITICAL SONGS“

Festivalis “Vilnius Jazz” Frankofonijos dienų proga šiemet vėl tradiciškai pratęs naujojo progresyvaus Prancūzijos džiazo pristatymą Vilniuje. Kovo 26 d. 19 val. sostinės „Piano.lt“ koncertų salėje festivalio kvietimu savo maištingąją programą „Political Songs“ parodys originalusis „Laurent Dehors Trio“.

Laurent Dehors Trio “Political Songs”:

Laurentas Dehorsas - clarinet, bass clarinet, contrabass clarinet, tenor sax, bag pipe, voice,
Matthew Bourne - piano, tapes, voice,
Géraldas Chevillonas - bass and soprano saxophone, voice.

Šmaikštūs, išradingi, žaismingi, spontaniški – taip galima apibūdinti „Laurent Dehors Trio“ muzikantus – dūdmaišiu, klarnetais ir saksofonu grojantį grupės lyderį prancūzą L. Dehorsą, jo tautietį saksofonininką Geraldą Chevilloną ir britų klavišininką Matthew Bourneą.

Lietuvių publika iš šio ansamblio žino tik britų naujosios muzikos žvaigždę M.Bourne‘ą. 2004-ųjų „Vilnius Jazz“ festivalyje pianistas sužavėjo publiką ekscentrišku grojimu ir savitu humoru.

Staigmenas mėgsta visa trijulė. Savo nauju projektu „Political Songs“ L. Dehorsas su bendražygiais sumanė patyrinėti politinės ideologijos ir demagogijos fenomeną. Spėlioti, kuo muzikantų laki vaizduotė pavers į projektą įpintus įtakingų politikų monologus ir tautines giesmes, neverta – prašautume pro šalį.

„Kiek kartų girdėjome frazę: „Visi politikai korumpuoti“? Dauguma žmonių jais netiki, bjaurisi ar bodisi, abejoja demokratija, mano, kad politikai jų nuomonės nepaiso. Tačiau mes vis dar žavimės pasiaukojimą, kilnumą, bičiulystę šlovinančia retorika ir kalbomis, kurios ragina laisvai gyventi, mąstyti ir mylėti.

Kas geriau gali perteikti visas šias temas už džiazą – muziką, kurią žmonijai dovanojo vergai. Užuot žudę ir kariavę, jie šoko su savo ponais“, - aiškino projekto idėją L. Dehorsas.

Bilietus platina Vilnius Jazz

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS