Kairėnų vasaros festivalyje „Aktorių trio“ dainuos draugams | KaunoDiena.lt

KAIRĖNŲ VASAROS FESTIVALYJE „AKTORIŲ TRIO“ DAINUOS DRAUGAMS

  • 0

Rugpjūčio 10 d. 19 val. Botanikos sode - ilgai lauktas susitikimas su legendine grupe - „Aktorių trio“. Trys aktoriai – Kostas Smoriginas, Saulius Bareikis ir Olegas Ditkovskis – tai žmonės vis dar galintys suvirpinti kiekvieno klausytojo širdį tikru, nuoširdžiu, žadinančiu gyvenimui garsu.

Grupė susibūrė 1995 metais ir žaibiškai tapo populiari. Anšlaginiai koncertai, dideliais tiražais parduodami albumai, hitais tapusios dainos paskatino visuotinį susidomėjimą autorine/aktorine daina. Grupė išgyveno trejus šlovės metus ir pasuko skirtingais keliais: 1998 m. įvyko pirmas grupės "Adios" (S.Bareikio , O.Ditkovskio ir A.Kulikausko) koncertas, o K.Smoriginas pradėjo solinę karjerą. Tačiau praėjus laikui grupės nariai vėl susitiko bendram projektui, iš kurio gimė albumas „Vėl kartu“ ir sėkmingi trio koncertai. Šiuo metu aktoriai vis rečiau susitinka pamuzikuoti scenoje, ir, kaip patys teigia, tai vis dar teikia jiems malonumą, išliko sielų giminystė, pagarba bendroms vertybėms, muzikai ir poezijai.

Visi trys kūrėjai yra sėkmingai realizavę save įvairiose srityse. Kostas Smoriginas iki šiol nemažai vaidina, dažnai imasi režisūros, pernai išleido ilgai brandintą solinį „Albumą“. Saulių Bareikį taip pat dažnai galima išvysti tiek vaidinantį, tiek ir dainuojantį, 2010 metais jis buvo apdovanotas trečiąja Vytauto Kernagio gitara už indėlį į lietuviškąją dainuojamąją poeziją. Olegas Ditkovskis, nors ir turi aktoriaus ir režisieriaus diplomus, visą save skyrė muzikai, dažnai jį galima išgirsti duete su Neda Malūnavičiūte, o jo sukurtas dainas „Aš mylėjau tave tau nežinant“, „Riešutų žydėjimas“ dainuoja visa tauta.

Kaip teigia patys menininkai, „Aktorių trio“ fenomenas slypi gerame tekste ir geroje muzikoje, o visos jų dainos yra atviravimai ir išpažintys. Trys skirtingos asmenybės, skirtingi ir jų kūriniai. Bet gal už tai jie ir yra mylimi publikos. Juk dainose atlikėjai sugeba pasijuokti net iš mirties baimės, paversdami ją žaisminga, dovanojančia („...mirtis padovanojo man šešetą lentų. O aš malūno sparną pasidariau iš jų...“), o neapčiuopiamo siužeto daina „Žalia žalia“ jau tapo žanro klasika, šalia to jausmingos, gilios „Motinos veidas“, „Lietus“, „Daugiau nebeliko“ ir kt. Visa tai ir ne tik, gerbėjai išgirs šiame ypatingai laukiamame vasaros koncerte, kai trys talentingi aktoriai išdainuos savo jausmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS