Knygų mugėje – didžiausia iki šiol „Muzikos salė“ | KaunoDiena.lt

KNYGŲ MUGĖJE – DIDŽIAUSIA IKI ŠIOL „MUZIKOS SALĖ“

  • 0

Šią savaitę vyksianti Vilniaus knygų mugė – svarbus įvykis ne tik literatūros mėgėjams, bet ir muzikos atlikėjams bei klausytojams. Šiemet mugėje bus įrengta didžiausia iki šiol „Muzikos salė“, kurioje aktualių renginių bei muzikinės produkcijos gali rasti klasikinės, džiazo, roko, hiphopo, operos, folkloro, elektroninės, instrumentinės, popmuzikos ir kitų stilių gerbėjai.

Nuo simfoninio orkestro iki elektroninės „dub“ muzikos

Vasario 22-25 dienomis „Muzikos salėje“ lauks kelios dešimtys gyvų muzikinių pasirodymų. Pagrindinėje scenoje koncertus surengs Lietuvos simfoninis nacionalinis orkestras, Monique, Vidas Bareikis, Vladas Bagdonas, Migloko, Monika Linkytė. „Jama&W“ atliks su Andriumi Mamontovu kurtą „dub“ stiliaus programą. Grupė „ba.“ savo penkmečio proga gerbėjus nudžiugins fotoknyga ir albumu „The best of 2012-2017“.

Kompozitoriaus ir dirigento Gedimino Gelgoto įkurtas Naujų idėjų kamerinis orkestras pristatys albumą „Transitory“, kurį įrašė prestižinėje Londono studijoje „Metropolis“ ir Vilniaus rotušėje. Trisdešimtmetį mininti grupė „Bix“ ruošia proginį visų savo perleistų albumų rinkinį „XXX“, kurį scenoje pažymės koncertu. Folkroko grupė „Atalyja“ gyvai supažindins su naujo albumo „Atalyja + 4 bonus tracks“ skambesiu.

Scenoje taip pat įvyks Antano Gluskino režisuoto, pagal Rimanto Kmitos romaną sukurto spektaklio – diskotekos „Pietinia Kronikas. Originals on the stage“ pristatymas. Savaitgalį su mažiausiais muzikos mylėtojais susitiks miuziklo „Kakės Makės gimtadienis“ personažai.

Iš pirmų lūpų apie naujausius muzikinius darbus

Atskira scena „Muzikos salėje“ bus įrengta pokalbių sesijoms. Čia bus galima sutikti neseniai elektroninės muzikos albumą pristačiusį bei koncertui su orkestru besiruošiantį A. Mamontovą. Tomas Sinickis pokalbio metu pristatys naujausią savo mini albumą „Vilnius“.

„G&G Sindikatas“ kalbės apie dvejus metus trukusį intensyvų kūrybinį procesą ir jo rezultatą – ką tik pristatytą albumą „99“. Arenas gerbėjų suburiantis hiphopo duetas Lilas ir Innomine pristatys savo darbą „Leisk man šlykštėtis“. Prieš pat vieną iš paskutinių savo koncertų į „Muzikos salę“ pokalbiui atvyks ir Leonas Somovas su Jazzu.

Aktorius, režisierius, atlikėjas Andrius Kaniava pasakos apie savo naujausią darbą – miuziklą vaikams „Pabėgimas iš Trepsės namų“. Sigitas Parulskis ir Gintaras Sodeika dalinsis mintimis apie Lietuvos Nepriklausomybės 100-mečiui paminėti sukurtą intriguojančią operą „Post Futurum“.

Naujovė – džiazo ir klasikos alėjos

Asociacija AGATA, organizuojanti „Muzikos salę“, šiais metais pirmą kartą įrengs džiazo ir klasikos alėjas. Gyvo džiazo klube savo naujausius albumus pristatys Liutauras Janušaitis, Leonidas Šinkarenko, Domas Aleksa, Giedrius Nakas, Kęstutis Vaiginis. Debiutinių plokštelių kūrinių skambesiu gyvai dalinsis grupė „Reinless“, Veronika ChiChi ir Dmitrijus Golovanovas, kvartetas „Lajos“, Andrejus Polevikovas, „Infiltrators trio“.

Klasikos alėjoje Lietuvos nacionalinė filharmonija įrengs skaitmeninę koncertų salę, kurioje transliuos įdomiausius šio sezono koncertus. Stenduose bus galima susipažinti su organizacijos „Vaidilos klasika“, Lietuvos muzikos informacijos centro, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro bei pianisto Roko Zubuvo darbais bei leidiniais.

Moksleiviams – pamokos iš muzikos profesionalų

Vasario 22-23 dienomis „Muzikos salėje“ vyks speciali programa moksleiviams. Kūrybiniuose – praktiniuose užsiėmimuose profesionalūs muzikantai supažindins su vokalo, instrumentinio atlikimo, šokio bei muzikinių vaizdo klipų kūrimo ypatumais.

Vilniaus miesto šokio teatras ir mokykla „Low Air“ surengs atvirą urbanistinio šokio pamoką. Dainininkė Giedrė Kilčiauskienė ves grupinę vokalinę improvizaciją „Circle singing“. Grupės „Happyendles“ narys Andrius Kauklys supažindins su moduliariniu sintezatoriumi ir jo veikimu. „Scuare - Production House“ komanda kalbės apie muzikinių vaizdo klipų kūrimą.

Proga papildyti plokštelių kolekciją

Ketvirtą kartą vyksianti „Muzikos salė“ tampa leidybiniu atskaitos tašku muzikantams. Šiemet šioje muzikos oazėje bus pristatoma daugiau nei 200 Lietuvos muzikantų albumų, išleistų pastaraisiais metais. Melomanus kasmet džiugina ir tai, kad šiame renginyje galima rasti vis daugiau lietuviškų vinilo plokštelių.

Vytauto Kernagio fondas pristatys vinilinę plokštelę „Vytautas Kernagis - Tautos šauklys“, kurioje sudėtos gerai žinomos maestro dainos, vedusios mus laisvės link. Grupė „Žalvarinis“ pokalbių scenoje surengs pirmosios dvigubos savo vinilinės plokštelės „Einam tolyn“ apžvalgą. Su pirma viniline plokštele, pavadinta „Dantų plokštelė“, klausytojus supažindins ir grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Martynas Levickis muzikiniu pasirodymu pristatys naują koncertinę DVD plokštelę „Classic Live Show“. „Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinio orkestro dirigentas Modestas Barkauskas pokalbio sesijoje pasakos apie bendro projekto „Untold Story“ koncertinį įrašą, kurį bus galima įsigyti vinilo ir kompaktinės plokštelių formatais. Naujas vinilines plokšteles taip pat pristatys muzikinę tylą nutraukę „Happyendless“ vaikinai, „Garbanotas Bosistas“, Liutauras Janušaitis.

Išsamią „Muzikos salės“ programą galima rasti svetainėje muzikossale.lt.

GALERIJA

  • Knygų mugėje – didžiausia iki šiol „Muzikos salė“
  • Knygų mugėje – didžiausia iki šiol „Muzikos salė“
Dainiaus Čėplos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS