Kodėl Dainų šventės dalyviai dainuoja iš lapų? | KaunoDiena.lt

KODĖL DAINŲ ŠVENTĖS DALYVIAI DAINUOJA IŠ LAPŲ?

Portalo LRT.lt skaitytoja Monika teiraujasi, kodėl dauguma Dainų šventės dalyvių dainuoja iš lapų. „Tokia šventė – ar neįmanoma išmokti žodžių atmintinai?“ – stebisi skaitytoja.

Dainų šventės direktorius Saulius Liausa sako, jog tai – kiekvieno šventės dalyvio pasirinkimas.

„Repertuaras yra didelis ir kiekvienas renkasi – mokytis dainas mintinai ar ne. Natos dabar dedamos į internetą, kiekvienas atsispausdina ir gali mokytis. Didžioji dalis moka mintinai, bet iš natų dainuoja, pavyzdžiui, vaikai, išmokę ne visus žodžius, ar vyresnio amžiaus žmonės, kurių atmintis neleidžia išmokti mintinai“, – paaiškina S. Liausa.

Primename, kad Dainų šventė prasidėjo trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

taip

Reikėtų būti išmokus ir tekstus ir partijas... :)

taip

Reikėtų būti išmokus ir tekstus ir partijas... :)

Poniai Monikai

Šventė tikrai labai graži, todėl joje ir dainuoti norisi gražiai. Visas 24 dainas. Būtent dainuoti, o ne sakyti žodžius. Choristai iš lapų skaito ne tiek žodžius, kiek natas, kurios kai kuriose dainose atskiriems balsams gerokai sudėtingesnės nei dainose, traukiamose su patūravojimais už stalo ar ant pievutės. Be to, choruose daugiausia dainuoja ir dirbantys, ir šeimas turintys. Kada siūlote mokytis viską mintinai? O jūs, ponia Monika, padainuotumėte natas ne iš lapų - mintinai, ypač, jei tai ne melodiją vedantis balsas?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS