M. Brazaičio nuotraukose – Vilniaus žydų gyvenimas be artėjančios katastrofos ženklų | KaunoDiena.lt

M. BRAZAIČIO NUOTRAUKOSE – VILNIAUS ŽYDŲ GYVENIMAS BE ARTĖJANČIOS KATASTROFOS ŽENKLŲ

  • 6

Aušvico koncentracijos stovyklos išvadavimo dieną, sausio 27-ąją, visas pasaulis mini Holokausto dieną.

Užsienio reikalų ministerija išvakarėse pristatė prieškario fotografo Mečio Brazaičio nuotraukas, kuriose – žydų kvartalų gyvenimas likus savaitei iki sovietų okupacijos, vaizdai, kurių po Holokausto netekome, sunaikinus iki 95 proc. Lietuvoje gyvenusių žydų.

M. Brazaičio nuotraukose – ramus Vilniaus gyvenimas, be artėjančios katastrofos ženklų. Parduotuvių iškabos, niekur neskubantys sugrąžinto, bet dar sovietų neokupuoto Vilniaus gyventojai.

Reta nuotraukų kolekcija per karą buvo išvežta į užsienį. Į Lietuvą jas sugrąžinę kolekcininkai  paskolino Užsienio reikalų ministerijai. Holokausto minėjimo dieną atidaryta ekspozicija, skirta parodyti, ko netekome.

Šią savaitę Lietuva prisijungė prie tarptautinės Holokausto atminties aljanso ir taikys vienodą antisemitizmo apibrėžties. Kaip teigia Užsienio reikalų ministerija, tai suvienodins kovos su antisemitizmu nuostatas visose šalyse.

Plačiau apie tai – Monikos Petrulienės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

VYTAUTAS

VĖLYKOS ARTĖJA,O KOMSORGAS ŽYDAMS SUBINES LAIŽO.

aha

štai kodėl Komsorgas tep parinasi dėl Ukrainos žideirų.Ogi jis pats žydas yr !

cia

jau ne apie sikima kalba o rimciau ir nukentejusi tauta neprivalo kaltint visu ir tuo pagrindu vel rodyti savo savanaudiskus genus ir mulkinti tuos gerus ir pakancius /runkelinius/ lietuvius ir naudotis ju naiviu gerumu lenda i musu vargana gyvenima ir palaikomi musu /globeju/ kurie daugiau klauso briuselio nurodymu negu rupinasi tauta kurios liko tik vargsai pensininkai irbedarbiai neisgalintys islaikyti savo vaiku iris nevilties prisigere sumeta juos i sulini tai kas gali buti baisiau sioje Kristaus paliktoje zemeje kur zydai jo negarbina nes nuzude o tai Dievo /isrinktoji/ tauta kuriems viskas leidziama???.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS