Maloni „Kalėdinio festivalio“ staigmena – romansų vakaras | KaunoDiena.lt

MALONI „KALĖDINIO FESTIVALIO“ STAIGMENA – ROMANSŲ VAKARAS

  • 0

Įsibėgėjęs „Kalėdinis festivalis“ žiūrovams parengė malonią staigmeną – šį kartą kviečia į romansų vakarą, kurio  romantiška nuotaika laikinai pakeis klasikinės muzikos rimtį. Sausio 17 d. 19 val. Lietuvos rusų dramos teatre pasirodys ansamblio „Arinuška“ dainininkai, skambės gitaros, smuikai, armonikos, bajanai, balalaikos ir mušamieji.

Koncerte „Rusų liaudies romansai“ bus atliekami rusų liaudies miesto, kazokų, čigonų, žiaurieji romansai ir meilės dainos. Ši ansamblio programa užsienyje pelnė išskirtinį pripažinimą – „Arinuška“ išleido 5 kompaktines plokšteles, viena iš jų, „Rusų liaudies romansai“, įtraukta į garsios čekų Studio Fontana muzikos bibliotekos katalogą, kuriame po kruopščios atrankos pristatomi geriausių užsienio atlikėjų įrašai. 2013 m. gegužės mėnesį belgų žurnalas Le Canard Folk tradiciškai paskelbė geriausią mėnesio CD, ja taip pat buvo pripažinta „Arinuškos“ CD „Rusų liaudies romansai“.

Paklausyti „Arinuškos“ – tai patirti be galo įsimylėjusių muziką žmonių talentą. Kolektyvą Vilniuje 1998 metais įkūrė ir iki šiol jam vadovauja profesionalūs muzikai Irena ir Nikolajus Zacharovai. Ansamblis aktyviai koncertuoja Lietuvoje, inicijuoja ir dalyvauja šiuolaikinių kompozitorių projektuose etninėms temomis (L. Rimšos „Senasis tikėjimas“, А. Doinikovo „Etnosfera – naujas tradicijos dvelksmas“, G. Rimkaus-Rimkevičiaus „Liaudiškoji rapsodija“). Neatsitiktinai „Arinuška” yra ir daugelio konkursų bei festivalių, vykusių užsienyje – Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Lenkijoje, Maltoje ir kitur, – laureatas. Dar vienas ypatingas laimėjimas – 2012 metais „Arinuškai“ stipendiją skyrė tarptautinis V. Spivakovo fondas, globojantis jaunuosius talentus.

Ansamblio repertuare – liaudies romansai, world music žanro kūriniai, Lietuvoje gyvenančių sentikių dainos ir šokiai, taip pat dainos iš Pietų Rusijos regionų. Ansamblis savo programoms kūrinius renka ekspedicijų po Lietuvą ir užsienio šalis metu.

Itin svarbu, kad ansamblio programose skamba autentiški tekstai ir muzika, kuri,  bent trumpam, suvienija įvairaus amžiaus atlikėjus ir klausytojus į didelę, darnią ir gražią šeimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS