Muzikinė iškyla kvies keliauti į nostalgišką retro Holivudo pasaulį | KaunoDiena.lt

MUZIKINĖ IŠKYLA KVIES KELIAUTI Į NOSTALGIŠKĄ RETRO HOLIVUDO PASAULĮ

  • 0

Šauniausias būdas palydėti liepos mėnesį ir pasitikti rugpjūtį – muzikinė iškyla VU Botanikos sode. Liepos 31 d., 19 val., į nuotaikingą kelionę laiku pasileisti kviečia žaismingosios „The Ditties“ merginos ir svinguojantys „The Schwings“ vaikinai su programa „Džiaze ne tik merginos...“

Profesionalių džiazo dainininkių – Veronikos Čičinskaitės-Golovanovos, Rūtos Švipaitės ir Ugnės Bakanauskaitės – vizitine kortele įvardijama ankstyvoji swing stiliaus muzika, pasižyminti siaura tribalse harmonija bei sinkopuojančia ritmika. Specialiai prie repertuaro derinami vintage stiliaus drabužiai.

Dainininkes scenoje lydės artistiškieji „The Schwings“ instrumentalistai. Šią trijulę sudaro saksofonistas Remigijus Rančys, gitaristas Paulius Volkovas bei kontrabosu griežiantis Denisas Murašovas. Pozityvūs ir visuomet nuoširdžiai su publika bendraujantys muzikai savo klausytojus džiugina čigoniškojo, braziliškojo džiazo melodijomis.

Atlikėjai pasiruošę negailėti geros nuotaikos pliūpsnio sekmadienio vakaro iškylautojams, o jų atliekamos užkrečiančios J. Kern, A. Barroso, I. King ir kt. melodijos leis pasijusti senųjų kino juostų herojais. Visi kompozitoriai gerai žinomi pirmosios XX-ojo amžiaus pusės miuziklų, populiarios muzikos ir kino juostų gerbėjams, o daugelis jų kūrinių – visame pasaulyje atpažįstama klasika.

Botanikos sodo peizažai, specialiai parinkti XX a. ketvirtojo dešimtmečio kūriniai ir retro suknelės, atkartojančios to meto Holivudo kino aktorių sukurtą įvaizdį – tai rinkinys puikiam vasaros savaitgalio vakarui.

Koncertas įvyks, net jei danguje slankios pilki debesys, grasinantys lietumi – tokiu atveju į iškylos krepšį būtina įsidėti skėtį arba neperšlampantį apsiaustą.

Koncerto klausytojai, norintys pasigėrėti nuostabiais gėlynais bei susipažinti su sodo augalais, gali atvykti anksčiau – VU Botanikos sode durys atidaromos 16 val., atskirai už įėjimą į botanikos sodą mokėti nereikia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS