Parodą Vilniuje ruošiantis danų menininkas kviečia stebėti paveikslo gimimą | KaunoDiena.lt

PARODĄ VILNIUJE RUOŠIANTIS DANŲ MENININKAS KVIEČIA STEBĖTI PAVEIKSLO GIMIMĄ

  • 0

Rugsėjo 1-ąją 18:00 val. „Grafo“ galerijoje (Trakų g. 14–28, Vilnius) atidaroma Kristiano Voddero Svensono paroda „The Sight of the Green“.

„Savo naujausiuose kūriniuose, nutapytuose akriliniais dažais ant drobės, menininkas sukuria plūduriuojančius pasaulius, kurie yra labai detalūs ir kviečiantys tyrinėti. Tik nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ką jis šiuose kūriniuose mato ir kaip tą vaizdą interpretuoja. Tai viena iš priežasčių, kodėl Kristianas Vodderas Svenssonas nesuteikia pavadinimų kūriniams. Be jokios abejonės, menininko paveikslai perteikia nuostabias vizijas, iš kurių veržiasi poezija ir beprasidedantis nuotykis“, – taip menininko kūrybą apibūdina Trine Ross.

Danas K. V. Svensonas (g. 1976) pristato naujausius savo kūrinius, nutapytus specialiai parodai Vilniuje. Nuo 2015 metų gruodžio mėnesio veikianti galerija jau gana išsamiai pristatė šio menininko kūrybą, tad besidomintiems skandinavišku menu šis autorius nebėra naujiena.

Dažnai žiūrovai, stebėdami Kristiano darbus, įsivaizduoja, kad jo paveikslai yra tiesiog kompiuterinio piešinio atspaudai, tačiau labai klysta. Menininkas kruopščiai tapo akriliniais dažais ant drobės. Galerija ir pats menininkas suteikia ypatingą galimybę – stebėti paveikslo gimimą.

Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami susipažinti su Kristiano tapymo technika ir maniera gyvai. Iki parodos atidarymo menininkas ketina nutapyti dar vieną paveikslą. Tapymo procesą galerijoje galės stebėti visi norintys.

Paroda veiks iki spalio 8 d.

Performanso laikas: rugpjūčio 29 – rugsėjo 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS