„Stalo teatras“ kvies pamąstyti turto ir teisybės temomis | KaunoDiena.lt

„STALO TEATRAS“ KVIES PAMĄSTYTI TURTO IR TEISYBĖS TEMOMIS

Šį savaitgalį į premjerą kviečia „Stalo teatras“ – spektaklį „Saliamono turtai“.

Kaip įprasta šio teatro kūrėjams, tai bus muzikinis objektų spektaklis visai šeimai.  Pasak režisierės Saulės Degutytės, spektaklyje jie kvies pamąstyti turto ir teisybės temomis – kaip elgtis su turtu ir kaip išmatuoti teisybę?

„Stalo teatro“ režisierė Saulė Degutytė, aktoriai Kristina Mauruševičiūtė, Artūras Varnas, Saulius Čėpla, Edita Zizaitė repetuoja naująjį teatro spektaklį „Saliamono turtai“. Jį teatro kolektyvas kuria pagal žydų pasakų ir legendų knygą „Saliamono žiedas“.

Spektaklyje, pasak režisierės, jie naudoja tris pasakas: „Kiaušinis ir pupa“, „Medaus ąsotis“ ir „Trys paplotėliai“. Kiekvienoje šių istorijų veikia išmintingasis karalius Saliamonas, pas kurį veikėjai keliauja tuomet, kai patys nesuranda sprendimo.

„Taip susidėliojo, kad tie pasakotojai – vyras ir moteris. Kita pora – Edita ir Saulius, muziką atliks Snieguolė Dikčiūtė, tarpusavio jų santykiai, kaip per koštuvą per tas pasakas košiasi iki paskutinės pasakos, kurioje jau įgauna saliamoniškos išminties, kad reikia pasidalint, atiduot viską, ką turi, tada jau gyvenimas, dievas, vėjas sumokės su kaupu, bet jei galvosi apie naudą, tai kažin kaip bus, bet jei iš širdies – sumokės su kaupu“, – sakė režisierė Saulė Degutytė.

Kaip ir ankstesniuose spektakliuose, taip ir šį kartą, pagrindinės „Stalo teatro“ priemonės – įvairiausi objektai, ąsočiai, svarstyklės, tačiau pirmą kartą spektaklyje aktoriai kuria su kinetiniu smėliu, kuris taps ir jūra, ir medumi, ir miltais, pyragu ar dykuma.

Šalia objektų ir aktorių itin svarbią vietą užims ir muzikinė spektaklio dalis, diktuosianti veiksmo ritmą. Be klasikinio smuiko, muzikantė ir kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė gros originaliu instrumentu, sukurtu dailininko Pauliaus Juodišiaus.

Spektaklio „Saliamono turtai“ premjera Menų spaustuvės Kišeninėje salėje – šį šeštadienį ir sekmadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS