Trims mūzoms tarnaujantis G. Storpirštis praplėtė koncerto ribas | KaunoDiena.lt

TRIMS MŪZOMS TARNAUJANTIS G. STORPIRŠTIS PRAPLĖTĖ KONCERTO RIBAS

  • 0

Kovo 10 dieną, 18 val. Vilniuje, šv. Kotrynos bažnyčioje ir kovo 11 d. Kaune, koncertų salėje „Oazė“ įvyks Gedimino Storpirščio ir grupės koncertas – poezijos vakaras „Mana širdis – mana šalis“.

„Koncertas skirtas mūsų Nepriklausomybei, mūsų atkurtai demokratijai. Žengiant į naują šimtmetį kviečiu sustoti ir šią dieną švęsti kitaip. Kovo 11-oji yra viena svarbiausių valstybinių švenčių. Kviečiu tuos, kurie ne tik nori užsimiršti, paklausyti skambių ritmų, bet ir gauti peno pamąstyti, prisiminti, pagalvoti“, - sako G. Storpirštis.

Mana širdis – mana šalis

„Prasideda naujas šimtmetis. Ką mes nešamės į jį? Kokia mūsų atmintis? Ką mes pasiimame iš tos šimtmečio patirties? Noriu prisiminti kelias, šiek tiek pasimirštas datas: partizanų 1949 m. surašyta deklaracija, kuri pripažinta oficialiu Lietuvos valdžios dokumentu, 1989 m. Sąjūdžio pirmą kartą suformuluotas siekis atkurti Lietuvos Nepriklausomybę. Šie istoriniai faktai, įvykę esminiai žingsniai yra labai svarbūs, nes jie mums primena pačią pradžią, teisingus ketinimus ir įvykusius ryžtingus sprendimus bei veiksmus. Mūsų kasdieniame bėgime, daugybės žinių informaciniame lauke nepasiklysti ir padeda šventės. Jos sustabdo, kviečia prisiminti, pamąstyti apie laisvę, jos ribas, laisvės ir atsakomybės santykį. Kai kūrybos studija „Showart“ pasiūlė surengti koncertą šią dieną, labai apsidžiaugiau. Mes ne vienerius metus bendradarbiaujam, jie žino mano programą ir ką aš galiu pasiūlyti klausytojui. Daug metų kovo 11-tą vykdavau į kitas šalis, kur gyvena lietuviai, švęsdavom ir prisimindavom šią svarbią Lietuvai datą. Šiemet lieku savo šalyje, kur mana širdis; savotiškai grįžtu į tėvynę švęsti tėvynei ir tėvynainiams svarbios datos“, - mintimis dalinasi G. Storpirštis.

Koncerto programoje

Visai neseniai atsisveikinome su svarbiausiu ir didžiausiu mūsų kultūros ambasadorium pasaulyje Jonu Meku. „Šiame koncerte skirsiu daugiau dėmesio pristatyti mažiausiai žinomą Jono Meko veiklą – jo poeziją. Skaitysiu eiles, pagrosim jo eilėmis parašytas dainas. Dėl to į šį koncertą susikviečiau didžiulį savo bičiulių, muzikantų būrį. Kad tos dainos skambėtų įvairiai ir įdomiai. Šeši muzikantai – tai turbūt viena didžiausių mano sudėčių. Su kai kuriais aš groju daugiau kaip 20 metų. Į šį koncertą sukviečiau juos visus, nes pasiilgau grojimo su jais ir jie nori groti su manimi. O klausytojas girdės kitokio, naujo skambėjimo muziką“, - su koncerto programa supažindina garsus dainuojamosios poezijos atlikėjas.

Rinktinių dainų ir poezijos programą G. Storpirštis atliks kartu su bičiulių komanda: Daumantas Slipkus - klavišai; Vytis Nivinskas - kontrabosas; Vytautas Mikeliūnas - smuikas; Jonas Krivickas - gitara; Darius Miniotas - perkusija; G. Storpirštis - gitara, vokalas.

Trys mūzos

Daugiau nei dvidešimt penkerius metus G. Storpirštis kviečia klausytojus į dainuojamosios poezijos koncertus. Dainuojamosios poezijos aktyvus puoselėtojas sako, jog Lietuvoje sukūriama tiek puikios poezijos, kad medžiagos kūrybai užteks dar ilgam. Tarptautinio Rytų Europos bardų festivalio, nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“, moksleivių dainuojamosios poezijos konkurso (laureatai Alina Orlova, Ieva Narkutė) sumanytojas prisipažįsta, jog muzika visuomet jam yra atgaiva, nuolatinis domėjimosi ir žavėjimosi objektas.

„Yra trys veiklos, trys mūzos, kurioms aš tarnauju visą gyvenimą: teatras, muzika ir poezija. Koncerte „Mana širdis – mana šalis“ nusilenksiu dar kartą visoms trims savo mylimoms mūzoms“, - sako Lietuvos teatro ir kino aktorius, teatro pedagogas, dainų autorius ir atlikėjas G. Storpirštis. Šiuose išskirtiniuose pasirodymuose klausytojai taip pat turės galimybę išgirsti aktoriaus skaitomus teatrinius monologus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS