Vilniuje dailininkus suburia ir profesinis būrelis | KaunoDiena.lt

VILNIUJE DAILININKUS SUBURIA IR PROFESINIS BŪRELIS

Vilniaus Senamiesčio menininkų galerija-dirbtuvė skirtingus menininkus suburia ne vien per parodas – jau septintus metus galerijos šeimininkai su bendraminčiais kartą per savaitę renkasi į, kaip patys sako, profesinį „portretistų“ būrelį ir po tris valandas tapo vis naujų pozuotojų veidus.

Vieno seniausių aliejinės tapybos žanrų gaivintojai iš natūros tapydami žmones lavina įgūdžius, kad paveiksluose atsispindėtų klasikinės gero portreto savybės: panašumas ir nepriekaištinga technika. Ir nors „būrelis“ skamba tarsi užklasinė veikla, menininkai jį vertina kaip rimtą meistriškumo mokyklą, ugdančią gebėjimą greitai ir taikliai charakterizuoti vis kitą tipažą.

„Man labai svarbu ir įdomu tapyti žmogaus veidą, nors tai gana sudėtinga. Kiekvienas ateina su savo charakteriu, pasauliu, nuotaika“, – teigia dailininkė Agnė Juškaitė.

Kasmet būrelio lankytojai nutapo po kelias dešimtis portretų. Dailininkai pasakoja iš pradžių raginę pozuoti daugiausia pažįstamus žmones, tačiau kassavaitiniams užsiėmimams dar nematytų veidų ėmė stigti, tad įsidrąsino kviestis net ir praeivius.

Daugiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS