Akibrokštas Santaros klinikose: vaikų gydytojas darbe vaikščiojo girtas? (papildyta) | KaunoDiena.lt

AKIBROKŠTAS SANTAROS KLINIKOSE: VAIKŲ GYDYTOJAS DARBE VAIKŠČIOJO GIRTAS? (PAPILDYTA)

Žurnalistė  Daiva Žeimytė ir aktorė Donata Rinkevičienė antradienio pavakarę socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo įrašu apie galimai girtą Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės vaikų chirurgą Andrių Čekuolį.

„Santarų vaikų konsultacinė poliklinika. Prie tuščio echoskopijų kabineto jau laukiame 1 val. 15 min. Prieš mus jauna šeima su mažu vaiku. Ir pagaliau gydytojas ateina... Daug nerašysiu, tik pasakysiu, kad jis buvo visiškai girtas. Kviečiau policiją, tačiau jie atsakė, kad į tokius įvykius nereaguoja. Šiaip taip surandame poliklinikos vedėją Galiną Mikšto. Su kita šeima prašome fiksuoti girtumą. Žodžiu, baigėsi tuo, kad parašėme pretenziją į poliklinikos knygą. Apie tai, kuo baigsis ereliui, būsime informuoti raštu. Bijau, kad niekas taip to girtumo ir neužfiksavo, nors žadėjo“, – įvykių seką aprašė D. Rinkevičienė. Dirigento Gintaro Rinkevičiaus žmona apgailestavo, kad trumpas įrašas neperteikė nuo mediko dvelkusio kvapo. 

Žinomos moters įrašas neilgai trukus sulaukė daugybės komentatorių dėmesio.  „Į rimtas problemas niekas nekreipia dėmesio. Juk tik vienetiniai atvejai paviešinami. Nebūtinai medikai būna „prisiliuobę“, bet nuo jų sklinda arogancija. Jie nepatenkinti savo algomis ir žmonėmis, kurie į juos kreipiasi. Geriau mūsų ministras užsiimtų reformomis ligoninėse, užtikrintų medikų darbą, o ne krosą bėgiotų", – rašė viena moteris.

Vakar po nušalinimo nuo darbo, prieš vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba.

D. Rinkevičienės įrašu vakar pasidalijusi D. Žeimytė šį rytą savo paskyroje jo jau neberado: „Įdomūs reikalai vyksta. Vakar pasidalijau šiuo įrašu, šiandien ryte „Facebook“ „iškrenta“ žinutė, kad įrašas šalinamas. Negalėjau atsidaryti savo paskyros, kol neištryniau. Hmmmm, kaip įdomu... – trečiadienį rašė žurnalistė. – Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė – Šriubėnė vakar teigė, kad susiklosčiusią situaciją ministerija aiškinasi.“

Po socialiniame tinkle palikta žinute L. Bušinskaitė – Šriubėnė šiandien paliko šiek tiek platesnį komentarą: „Tokius dalykus būtina viešinti. Dėkojame rūpestingiems žmonėms, kad pranešė apie tai nedelsiant. Taip tikrai neturi būti – nei medikas, nei joks kitas darbuotojas negali būti neblaivus darbo vietoje. Šis atvejis – ne išimtis. Visiems vienodos sąlygos turi būti taikomos. Vos tik sužinojus apie šį nemalonų įvykį, gydymo įstaigos vadovybė vakar 16 val. nušalino gydytoją nuo darbo. Dar laukiame tikslių tyrimo duomenų dėl girtumo. Santaros klinikų ir Vaikų ligoninės vadovybė sprendžia dėl šio gydytojo tolimesnių galimybių eiti šias pareigas. Apgailestaujame, kad mažiesiems pacientams ir jų tėveliams teko tai matyti“.

Nušalino nuo darbo

„Kauno dienos“ žurnalistams Santaros klinikų filialo Vaikų ligoninės atstovė Jolanta Normantienė atsakymus apie susiklosčiusią situaciją pateikė raštu.

„Vaikų ligoninės, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų filialo administracija netoleruoja darbuotojų darbo drausmės pažeidimų, tačiau nori patikinti, kad pacientai šioje situacijoje nenukentėjo. Gydytojas echoskopuotojas, paaiškėjus šiai aplinkybei, vyriausiojo budinčio, kuris direktoriaus nedarbo metu eina filialo direktoriaus pareigas, iš karto buvo nušalintas nuo darbo, o reikalingą tyrimą atliko kitas tos srities specialistas", – rašoma laiške. Atstovė tikino, kad gydytoją nušalinus nuo darbo, surašytas nušalinimo nuo darbo aktas, gydytojas ligoninės transportu nuvežtas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą kraujo tyrimui atlikti. Kol kas atsakymas negautas“, – rašoma atsiųstame laiške.

"Vakar po nušalinimo nuo darbo, prieš vykstant į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, gydytojas nusprendė parašyti pareiškimą dėl atleidimo iš užimamų pareigų ir nuo šiandien Vaikų ligoninėje nebedirba", – tikina atstovė.

Sureagavo ir ministras

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga į šią situaciją viešojoje erdvėje sureagavo tik trečiadienio popietę. Ministras „Facebooke“ prisipažino, jog ši žinia jį, kaip ir kolegas, labai sukrėtė. „Neskubu teisti. Esu tik ministras, ne teisėjas. Tačiau labai norėtųsi, kad tokių istorijų išvis netektų narplioti, nes turėtų būti savaime suprantama, kad darbo vietoje visi (medikai, statybininkai ar bet kurie kitų sričių specialistai) turime elgtis atsakingai, būti blaivūs, nevartoti alkoholio. Kodėl? Nes tai padidina nelaimių riziką, kelia nerimą ir grėsmę esantiems šalia, psichologinių problemų, galų gale kenkia darbovietės įvaizdžiui“, – susikaupusias emocijas liejo A. Veryga.

„Niekas to daryti nedraudžia po darbo valandų – artimų žmonių, draugų kompanijoje ar tiesiog bare. Juk kelios valandos ar minutės nepakeis skonio, bet gali išgelbėti gyvybę, išvengti nelaimių, nemalonių karjeros posūkių ir kitokių nutikimų!,“ – rašė jis.

GALERIJA

  • Akibrokštas Santaros klinikose: vaikų gydytojas darbe vaikščiojo girtas? <span style=color:red;>(papildyta)</span>
Facebook nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Nustebusi

Kaip šita moteris turi jaustis? Filmavo, skelbė, kalbėjo. Kilusią problemą turėjo išspręsti su ligoninės administracija. Jos poelgis labai žemas, negražus.

Anonimas

Tegu savo vaikus ziuri Donata ir neskriaudzia, nes Trakuose tai ziairiai atrodo

Vika

Visi greiti teisti, o ar bent vienas iš šių "teisėjų" be nuodėmės? "Suvalgyti" žmogų galima greitai. Mano manymu šioje situacijoje gydytojo kolegos pasielge nedraugiškai. Esu įsitikinusi kad kažkuris matė ir galėjo draugiškai pasirūpinti kad jis išvyktų į namus. Jį nušalinus gi atsirado kas pakeitė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS