Ant Gedimino kalno rasti dar keturi sukilėlių kapai | KaunoDiena.lt

ANT GEDIMINO KALNO RASTI DAR KETURI SUKILĖLIŲ KAPAI

  • 3

Sukilimo vadų Zigmanto Sierakausko ir Konstantino Kalinausko palaikus ant Gedimino kalno atradę archeologai nesustojo. Jie aptiko dar keturis kapus, kuriuose palaidoti penki sukilėliai, skelbia portalas 15min.lt.

Archeologai kūnus rado sumestus bet kaip – veidu į žemę, vienas ant kito, vieno kūno kol kas atkasti tik kojos ir rankos fragmentai.

Anksčiau aptiktuose kapuose buvo septyni mirusieji, jie taip pat buvo užkasti nepagarbiai, su už nugaros surištomis rankomis, apipilti kalkėmis. Viename kape aptikta kulka. Prie mirusiųjų rasta diržų sagčių, drabužių sagų, keletas smulkių drabužių audinių fragmentų, religinio turinio medalikėlių, medalionų, kryželių.

Prie vieno iš vyrų, kuris palaidotas atskirai nuo kitų, ant dešinės rankos rastas auksinis žiedas su įrašu vidinėje pusėje: „Zygmund Apolonija 11 Sierpnia / 30 Lipca 1862 r.“. Manoma, kad tai 1863 metų sukilimo vado Z. Sierakausko palaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kazys

bandau tikėti, kad iškilmingai palaidosim tam skirtame panteone , išdrįsim pasakyti , kad , tai ,kovotoju už Lietuvos laisvę . nužudytos ir išniekintos rusų okupantų.Kad nebus trinama kaip su Lukiškio aikšte,, kad bijosim pasauliui parodyti, kad esam netik artoju, latifundininkų, bet ir drąsi, sugebanti kovoti tauta su ilga valstybingumo istorija, aišku rusijai tai labai nepatiks,atsiras daug samdinių bandančių šia istoriją užtrinti, bet būkim verti savo protėvių nebijojusiu padėti galvas už savo valstybę , savo Tautą turėkim drąsos, deramai įamžinti jų atminimą

...

Tik neleiskit prie palaikų tos rū***, ir juos žydšaudžiais įvardys.

ALGIS

Kai tik įvyksta nuošliauža ,tai žiūrėk ir atsiranda kapai man kilo įtarimas , kad nuošliaužos tai archeologų užsakymas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS