Ar būtina mokėti už vandenį, negyvenant bute? | KaunoDiena.lt

AR BŪTINA MOKĖTI UŽ VANDENĮ, NEGYVENANT BUTE?

Pastovus geriamo vandens mokestis taikomas ir nesinaudojant vandeniu bute, o išvengti tokio mokesčio galima tik laikinai atjungus vandens tiekimą. Taip sako Uždarosios akcinės bendrovės (UAB) „Vilniaus vandenys“ klientų aptarnavimo centro vadovas Gintautas Maniušis.

LRT Radijo klausytoja domisi, ar privalo mokėti už vandenį bute, kuriame niekas negyvena. „Paveldėjau vieno kambario bendrabučio butą. Dabar niekas jame negyvena, nenaudoja nei elektros, nei vandens. Noriu sužinoti, ar man reikia mokėti pastovų geriamo vandens mokestį (0.94 EUR)?“ – teiraujasi moteris.

UAB „Vilniaus vandenys“ klientų aptarnavimo centro vadovas G. Maniušis tikina, kad, net jeigu bute negyvenama, pastovus geriamo vandens mokestis privalo būti mokamas. Išvengti tokio mokesčio galima tik laikinai atjungiant vandens teikimą.

„Jeigu vandens tiekimas butui nėra laikinai atjungtas, minėta pardavimo kaina mokama kiekvieną mėnesį. Tai yra skaitiklių aptarnavimo, keitimo, metrologinės patikros ir apskaitos mokestis, kuris yra atskirtas nuo tarifų už kubinį metrą“, – aiškina G. Maniušis.

Laikino geriamojo vandens tiekimo atjungimo ir pajungimo mokestis yra 9.62 EUR. Norintys laikinai atjungti vandenį, turėtų parašyti laisvos formos prašymą ir atsiųsti ji elektroniniu paštu info@vv.lt. Prašyme būtina nurodyti kontaktus, kuriais būtų galima susisiekti ir suderinti atvykimo laiką.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

V

EUropoje beveik visose salyse apsibezdeje dyzeliai yra apmokestinti !!! Tai kodel pas mus nera dar ?! smirda praeiti, ir dar kiekvienas juodulys prie namo ar parduotuves nejungia variklio po 5 minutes ir dumina

Taip...

galimai nė vienoje Europos šalyje tokių nesąmonių nėra, bet mes tai gi ne Europa ir net nebandom į ją lygiuotis, mes Lietuva ir išimtinai lygiuojamės tik į save ir savo kišenius... :)

Jonas

Mokame uz nieka.Mokame uz vandens skaitikliu prieziura nors ta prieziura nedarome,mokame uz cirkuliacija kurios kokybe arba efekktyvuma mes moketojai patikrinti negalime,mokame uz silumos nuostolius trasose,ir t.t.mokame,mokame,mokame.Ar atsiras bent kas nors ,kas suduos per nagus tiems kas tokias nesamones ant musu galvu sumane.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS