Buvusios Lietuvių kalbos instituto vadovės pažeidimų neberado | KaunoDiena.lt

BUVUSIOS LIETUVIŲ KALBOS INSTITUTO VADOVĖS PAŽEIDIMŲ NEBERADO

Buvusiai Lietuvių kalbos instituto (LKI) vadovei Jolanta Zabarskaitei nereikėjo deklaruoti pareigų instituto vykdomame tarptautiniame finansuojame projekte, tad to nepadariusi ji nepažeidė įstatymų, teigia Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK trečiadienį konstatavo, kad J. Zabarskaitei pakako nurodyti LKI vadovės ir instituto  Bendrinės kalbos tyrimų centro vyriausiosios mokslo darbuotojos pareigas, o pareigų instituto projekte „ETranslation TermBank“ deklaravimas, VTEK nuomone, būtų perteklinis.

VTEK taip pat nenustatė, kad J. Zabarskaitė būtų sprendusi dėl savo pačios priėmimo į pareigas minėtame projekte, nerado „tiesioginių ir akivaizdžių duomenų“, kad ji, kaip instituto vadovė, būtų priiminėjusi ir kitus su savo veikla projekte susijusius sprendimus.

VTEK gegužės pabaigoje buvo pripažinusi J. Zabarskaitę pažeidus įstatymus dėl kitų aplinkybių – tuomet konstatuota, kad ji priėmė sprendimus dėl kartu su bendraautoriais rengtos monografijos, pasirašė sutartį su sūnaus darboviete – bendrove „Proit“, pažeidė reikalavimą tinkamai ir laiku deklaruoti interesus.

J. Zabarskaitė yra sakiusi, kad nemano, jog abejonės dėl instituto sutarties su jos sūnaus darboviete galėjo padaryti reikšmingos žalos.

Ji pabrėžė, kad dalis pažeidimų buvo ištaisyti.

Nuo 2003 metų įstaigai vadovavusi J. Zabarskaitė atleista gegužės 31 dieną, įvertinus Lietuvių kalbos instituto 2015-2018 metų veiklą – per auditą nustatyta reikšmingų teisės aktų pažeidimų, taip pat neištaisytų po ankstesnių patikrinimų.

Ji teisme siekė grįžti vadovauti institutui, Vilniaus apylinkės teismas rugpjūtį atmetė jos ieškinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ratonas

Neberado... :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS