Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino | KaunoDiena.lt

DAUGĖJA KANKINAMŲ GYVŪNŲ: BAISI SITUACIJA GLOBOS ORGANIZACIJOJE PASITVIRTINO

Praėjusią savaitę portalas kauno.diena.lt aiškinosi tragišką situaciją vienoje gyvūnų globos organizacijoje. 

Maisto nevežė devynias dienas?

Vilniaus rajone, Adomaičių kaime esančioje VšĮ „Aiko gyvūnų kaimelis“ augintiniai buvo laikomi pasibaisėtinomis sąlygomis – nevalytuose narvuose, neapšiltintuose ir apgriuvusiuose voljeruose gyvūnai kentė alkį ir troškulį. Globos organizacijos teritorijoje nebuvo nei elektros, nei vandens.

„Aiko gyvūnų kaimelį“ aplankė beglobių gyvūnų paramos ir labdaros fondas „Drauge“. Komanda su fondo vadovu Aleksandru Širinskij pakraupo išvydę dar nematytus vaizdus – šunys voljeruose trypė savo išmatas, neturėjo maisto ir vandens, o kelios katės net dvi dienas buvo uždarytos vienoje mažoje transportavimo dėžutėje.

Galima būtų manyti, kad visa tai – tik istorijos, kuriomis didesnės prieglaudos nori sunaikinti mažesniąsias, tačiau nuotraukos ir vaizdo įrašai patvirtina kraupią situaciją.

Fondo „Drauge“ vadovas tikino, jog jiems atvykus į globos organizaciją, komandą pasitikusi VšĮ „Aiko gyvūnų kaimelis“ savanorė tikino, kad organizacijos vadovė čia nebuvo apsilankiusi net devynias dienas, t. y. tiek dienų gyvūnams nebuvo atvežtas maistas.

Apsilankė per anksti

Redakcija susisiekė ir su VšĮ „Aiko gyvūnų kaimelis“ idėjos pradininke Laura Vaičiūnaite. Ji teigė, kad ši istorija yra šmeižtas. Dėl neva tikrovės neatitinkančios informacijos moterys yra pasiryžusios kreiptis į teismą.

Anot jos, voljerai buvo nevalyti todėl, kad fondo atstovai čia apsilankė ankstų rytą ir savanorė nespėjo jų sutvarkyti. Ji taip pat teigė, jog gyvūnai visada būna pamaitinti ir pagirdyti.

L. Vaičiūnaitė neneigė, kad globos bendrovei trūksta lėšų – jie priima pagalbą.  Ji taip pat teigė, kad kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą (VMVT) – pradėto tyrimo duomenimis, „Aiko gyvūnų kaimelyje“ didelių pažeidimų rasta nebuvo.

Portalui kauno.diena.lt VMVT viršininko pavaduotojas-veterinarijos inspektorius Skirmantas Miškinis teigė, jog globos organizacija turi finansinių sunkumų, tačiau turimais gyvūnais rūpinasi neblogai. Pasak jo, nusižengimų, rastų VšĮ „Aiko gyvūnų kaimelis“, galima aptikti ir kitose prieglaudose ar globos organizacijose.

Tačiau šiandien redakciją pasiekė VMVT laiškas, kuriame surašytos atlikto tyrimo išvados. Laiške minima, jog „Aiko gyvūnų kaimelis“ vis dėlto pažeidė  keletą teisės aktų. Teigiama, jog katės buvo laikomos per ankštai – gyvūnų globėjai įsipareigojo įrengti naują, didesnę laikymo vietą.

Nors L. Vaičiūnaitė teigė, jog fondo „Drauge“ vizito metu iš globos organizacijos buvo pavogtos dvi kalytės, tačiau A.Širinskij pateikė kitą versiją. Apsilankęs prieglaudoje jis pamatė nusilpusias kalytes ir paprašė tądien dirbusios savanorės leisti jas pasiimti ir nuvežti į veterinarijos kliniką. Jo teigimu, net patys veterinarai buvo pakraupę – šunų ausys buvo itin purvinos,  jų nagai buvo nekirpti, nuo gyvūnų sklido baisus išmatų kvapas, o organizme buvo rasta kaspinuočių.

VMVT portalui atsiųstame laiške buvo rašoma, kad gauta ir daugiau nemalonios informacijos apie gyvūnų būklę – vienam šuniui neva reikalinga akies voko operacija.

VšĮ „Aiko gyvūnų kaimelis“ laikinai stabdo savo veiklą. Jie negalės priimti naujų augintinių ir globos tik turimus gyvūnus. Juos turės išlaikyti iš savo asmeninių lėšų.  Dėl nustatytų pažeidimų atsakingam įstaigos atstovui numatyta bauda pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 3 dalį. Ji siekia nuo 100 iki 230 eurų.

GALERIJA

  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
  • Daugėja kankinamų gyvūnų: baisi situacija globos organizacijoje pasitvirtino
Aleksandro Širiniskij nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

SARGIS!

Gal reiktu pasidometi to fondo „Drauge“ veikla ,manau jie irgi nesventi ,jie turi padeti organizacijoms priziurincioms gyvunus ,o cia tik matosi purvo pilstymas, ar vadovas nors pats yra koki suniuka ar serganti kaciuka priglaudes,ar pats reguliariai aukoja tokiom sorganizacijoms asmeniskai?kiek zinau Aiko kaimelio savanorems ,padeda materialiai dauguma seimos nariu.atlieka,darbus kur reikia vyriskos rankos,suniukai ten tikrai visi mylimi gal jie ir neturi 5* viesbucio bet jie yra ir vedziojami,maitynami ,slykstu ziuret i tuos tipo "gyvunu uztarejus" kurie puola Aiko ,duokit laiko jiems ir manau ju kaimelis bus vienas is geriausiu Lietuvoje, neverkit kad sunys voljere apsisike atsiprasant sedi,jei tiek priderge reiskias gerai prisivalge buvo,o nuo sito sunu maisto suo 4 kartus per diena buna tustinasi taip kad pagalvokit pries kalbant nesamones.O ponui Aleksandrui galiu tik pasakyti lazda turi du galus,nekask duobes kitam nes pats ikrisi :) linkejimai nuo gyvunu myletojo!

sargis

niekas nepasitvirtino kodel skleidziate neteisinga informacija,manau tos organizacijos kurios viska sita uzvire viena diena uz viska atsakis,visiskakita padetis,kiek zinau ten pagrinde dirba tik pora savanoriu,ir geriau necype cia ir nesisvaide kaltinimais pasiimkit po kate ar suni !!!!!!!!!! nusibodo klausyti situ sapalioniu is sono stebejau viska kas viksta,siaip manau turetu itarimu sukelti tos organizacijos kurios uzsake sia istorija,idomu kaip jie atsiskaito uz savo surinktas lesas ir kiek maciau zmoniu komentaruose patys sugeba savo savanoriams moket atlyginimu ir manau tikrai ne minimalai alga!!!!!!! prasivalykit akis puse facebooke komentuojanciu su netikrais profiliaia ,kuriuos dabar pradeda trinti ar keisti i kitus netikrus

Alberta A.

Priviso daug šunų šūdininkų. Kaip gražiai poetė visas u,ū,ų sudėjo į vieną malonią sąvoką . Ar ne ? Balsuosime už mero perrinkimą , jei uždraus KAUNE laikyti šunis daugiabučiuose namuose . Juk tai yra tikras judrių gyvūnėlių kankinimas . Taipogi ir kaimynų kankinimas .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS