Gaisro Viršuliškėse komisija svarsto siūlyti atstatyti tik griuvusią namo dalį | KaunoDiena.lt

GAISRO VIRŠULIŠKĖSE KOMISIJA SVARSTO SIŪLYTI ATSTATYTI TIK GRIUVUSIĄ NAMO DALĮ

Daugiabučio Viršuliškėse gaisrui suburta Vilniaus savivaldybės avarijos tyrimo komisija gali rekomenduoti atstatyti ne visą pastatą, o tik griuvusią jo dalį.

Kaip BNS sakė savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas, pirmadienį avarijos tyrimo komisija tęsė darbą, rengiant išvadas dėl avarijos padarinių ir rekomendacijų dėl tolesnio pastato naudojimo.

„Šiuo metu baigiama aiškintis, ar dalis daugiabučio konstrukcijų yra saugios naudoti. Tikėtina, kad atstatyti bus rekomenduojama tik griuvusią namo dalį, viso pastato atstatymo gali neprireikti“, – teigė G. Grubinskas.

Komisija užbaigti darbą ir parengti galutines rekomendacijas tikėjosi iki sausio pabaigos, tačiau, savivaldybės teigimu, dėl darbų apimties to padaryti nesuspėjo.

Anot G Grubinsko, galutinės išvados ir rekomendacijos turėtų būti parengtos per kelias artimiausias savaites.

Per sausio pradžioje kilusį gaisrą ir sprogimą evakuota 30 butų, dėl padarinių pastato vis dar neleidžiama naudoti. Kaip skelbė savivaldybė, dėl gaisro be pastogės liko 57 namo gyventojai, dalis jų persikraustė į socialinius būstus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Expert z Wilno

Nereikia atstatinėti.Tuos butus užmūryti,palikti tik vamzdyną šilumai,vandeniui ir kanalizacijai.Žmonėms,netekusiems butų-skirti naujus.Taškas ir jokių derybų.

Anonimas

aš iš kart sakiau nedavinėkit žmonėm pinigu o juos investuokit į namo remontą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS