Degių plokščių skandalo centre – vyriausiasis statybų inspektorius | KaunoDiena.lt

DEGIŲ PLOKŠČIŲ SKANDALO CENTRE – VYRIAUSIASIS STATYBŲ INSPEKTORIUS

Abejonių sukėlusią Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų rekonstrukciją leidusio vyriausiojo inspektoriaus šeima netrukus įsigijo statybas vykdžiusią įmonę, pranešė portalas 15min.lt.

Kaip skelbta praėjusią savaitę, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ekspertų atliktas tyrimas parodė, kad Santaros klinikose ir kai kuriuose kituose tirtuose pastatuose kilus gaisrui, jis žaibiškai išplistų dėl degių ir reikalavimų neatitinkančių aliuminio fasado plokščių.

Pasak 15min.lt, statybų leidimą bendrovei „Garantas“ išdavė tuometinis vyriausiasis Vilniaus statybų inspektorius Aurelijus Kuisys, jis vėliau tapo netiesioginiu šios bendrovės savininku ir valdybos pirmininku: 2016–ųjų vasarį pagrindine „Garanto“ akcininke tapo jo dukra studentė Augustė Kuisytė, pats A. Kuisys – valdybos pirmininku.

Buvęs Statybų inspekcijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus vedėjas sako, kad parašus ant statybos užbaigimo aktų padėjo ne tik jis, bet ir kiti atsakingi pareigūnai.

„Jeigu visi komisijos nariai pasirašė, tame tarpe ir tie, kurie buvo atsakingi už priešgaisrinę saugą, vadinasi, visiems viskas buvo gerai“, – portalui teigė A. Kuisys.

Plačiau jis situacijos nekomentavo.

Tiek PAGD, tiek Santaros klinikos ketina atlikti papildomas medžiagų ekspertizes. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad bus aiškinamasi, ar už pažeidimus atsakingi rangovai, tiekėjai ar gamintojai, jis neatmeta ir galimos buvusių Santaros klinikų vadovų atsakomybės.

Kaip skelbė 15min.lt, PAGD ekspertai atsitiktinai išsirinko 15 pastatų, penki pastatai jiems pasirodė padengti degiomis aliuminio kompozito plokštėmis. Vienas tų pastatų – 2015 metais rekonstruotos Santaros klinikos. Po atlikto pastato plokštės tyrimo nustatyta, kad medžiaga yra ne A klasės, kaip nurodyta dokumentuose, o E gaisringumo klasės – ypač degi.

Dokumentuose nurodytos degumo klasės neatitinka ir Abromiškių reabilitacijos ligoninė, ir Alytaus profesinio rengimo centras, ir Varėnos „Žilvičio“ darželis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

LI

Rita Gavrilovienė geriau nesireikstum,kaip ten mokejote algas vokeliu pavidale,kaip klastojote tabelius,kiek zmoniu apgautu nesumokejus visos algos,beje Sirena LT imoneje! Gedos nera bey naglumo netruksta.

Direktorė Rita Gavrilovienė

Aurelijus Kuisys- valdybos pirmininkas, UAB "Garantas" akcininkė jo dukra Aurelija Kuisytė. Kas diktuoja sąlygas. Direktorius Linas Morkevičius- galutiniame rezultate įmonės bankrotas. Nukentėjusių nuo šių asmenų ir nuo kuriį tiksliai , sunku pasakyti. Vieni iš nukentėjusiųjų mes, saugos kompanija Sirena LT, kuri buvo maitinama pažadais, kad bus atsiskaityta. Pas kurį iš šių ponų galima paklausti, kuris sugalvojo mechanizmą kaip apgauti rangovus, ir kuris iš jų teiksis sumokėti susidariusį įsiskolinimą? Klasusimas atviras, tikiuodsi išgirsti nuomonių, o gal ir patys veikiantys asmenys turi paaiškinimą? Pagarbiai,

Justify

O kiek dar kitų įmonių ponas K turi dirbdamas vyriausiu inspektoriumi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS