Dėl registracijos pas odontologą vilnietė pateko į absurdišką situaciją | KaunoDiena.lt

DĖL REGISTRACIJOS PAS ODONTOLOGĄ VILNIETĖ PATEKO Į ABSURDIŠKĄ SITUACIJĄ

  • 0

Vilnietė visą mėnesį laukė galimybės vaiką užregistruoti pas odontologą. Žalgirio klinikoje tą padaryti buvo galima tik vieną nustatytą spalio dieną. Tačiau paskambinusi į įstaigą vilnietė sužinojo, kad laisvų vietų pas gydytoją nebėra. Taigi, moteriai teks laukti kito mėnesio, kitos dienos ir vėl mėginti laimę. O jei ir pasiseks, pas odontologą patekti bus galima ne anksčiau kaip sausį. Į absurdišką situaciją patekusi moteris įsitikinusi, kad valstybinės ligoninės pacientų tiesiog nenori priimti už dyką ir tikisi, kad šie, neapsikentę ilgo laukimo, už gydytojo paslaugas susimokės.

Dantis nulūžo dar vasarą, bet vien pasikonsultuoti su odontologu pavyks geriausiu atveju sausį. Būtent su tokia situacija susidūrė vilnietės Jonės sūnus. 

Moteris su vaiku nuėjo į polikliniką, ten gavo siuntimą konsultuotis dėl danties protezavimo tam, kad procedūra Jonės sūnui būtų kompensuota. Konsultacija kainuoja nuo 15 iki 36 eurų. Siuntimą moteris gavo dar rugsėjį. Jame buvo nurodyta dėl konsultacijos kreiptis į Žalgirio kliniką. Tada ir prasidėjo absurdas. 

Siuntimas iš poliklinikos galioja 30 dienų. Taigi, Jonei su atžala netrukus teks gauti naują. Tai reiškia, kad moteriai su sūnumi teks vėl laukti eilėje į polikliniką, ten gauti siuntimą, į Žalgirio kliniką skambinti tik lapkritį ir galbūt sulaukti sėkmės pas odontologą patekti sausį. 

Žalgirio klinika teisinasi, kad talonai pas gydytojus išgraibstomi akimirksniu, smarkiai trūksta specialistų, todėl ir laukti eilėje tenka ilgai. Be to, poliklinikos pacientus kažkodėl siunčia būtent pas Žalgirio klinikos specialistus, nors dantų protezavimo paslaugas teikia ir kitos įstaigos. 

Įstatymai numato, kad nurodyti konkrečios įstaigos gydytojai siuntime negali: pacientui pasiūlyti privalo mažiausiai tris. Be to, registruotis pas specialistą pacientas gali nors ir iškart gavęs siuntimą. 

Taigi, panašu, kad ir gydymo įstaigos, ir pacientai atsidūrė tarp sveikatos apsaugos sistemos girnų: vieni dūsta eilėse, kitiems neužtenka specialistų. Ministerija žada, kad situacija ir vieniems, ir kitiems pagerės nuo Naujųjų metų. Anot sveikatos apsaugos viceministrės Kristinos Garuolienės, nauja sistema leis geriau įvertinti, kokių specialistų ir kur labiausiai trūksta. O tai esą leistų atitinkamai perskirstyti biudžetą sveikatos apsaugai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS