Garsiausi pasaulio lietuviai verslininkai rinksis Vilniuje | KaunoDiena.lt

GARSIAUSI PASAULIO LIETUVIAI VERSLININKAI RINKSIS VILNIUJE

Liepos 2-3 dienomis Vilniuje vyks Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas (PLEF): „Konkurencinga Lietuva: inovatyvi ekonomika, efektyvi verslo plėtra ir investicijos“. Ketinimą dalyvauti forume pareiškė daugiau kaip šimtas užsienio įmonių atstovų ir ekonomikos ekspertų iš 24 pasaulio šalių.

Tarp jų - buvęs JAV Prezidento Billo Clintono administracijos iždo sekretoriaus pavaduotojas Rogeris Altmanas, „Cicero Capital“ generalinis direktorius Oates James, „Strategic Staffing Solutions“ steigėja ir vadovė Cynthia Pasky.

„Šio renginio tikslas - įtraukti pasaulio lietuvius, verslininkus ir ekonomikos sričių ekspertus į Lietuvos ekonominį gyvenimą, sutvirtinti jų emocinius ryšius su Lietuva ir paskatinti juos plėtoti verslą mūsų šalyje“, - sako forumą organizuojančios Lietuvos verslo konfederacijos | ICC Lietuva generalinis direktorius Algimantas Akstinas. Jo teigimu, į PLEF jau dabar užsiregistravo apie 90 lietuvių kilmės įmonių savininkų ir vadovų, bankų viceprezidentų, finansų ir ekonomikos ekspertų iš įvairių šalių.

Į forumą susirinks gausus būrys lietuvių „Londono Sičio“ klubo narių - žymūs ekspertai, verslo lyderiai bei vadovai. Tarp jų - klubo prezidentas, „Spencer House Capital Management LLP“ partneris Darius Daubaras, kompanijos „Chevron“ atstovas Egis Rimkus, JAV kompanijos „State Street Global Advisors“ viceprezidentas Almintas Povilaitis, Šveicarijos kompanijos „Agus Capital Management SA“ direktorius Gintautas Bertašius, JAV banko „Eagle Bank“ viceprezidentas Rokas Berezniovas, Prancūzijoje veikiančios advokatų kontoros vadovas Mažvydas Michalauskas, „Food Depot International“ prezidentė Angelė Kavak, Jungtinės karalystės Oksfordo universiteto dėstytojas Rimvydas Juskaitis ir kiti.

Taip pat į PLEF atvyksta britų investicijų ir konsultacijų įmonės „Equity and Grant Limited“ vadovai, ypač aktyviai dirbantys pritraukiant Jungtinės Karalystės kapitalo investicijas į Lietuvą. „Lietuva - puiki vieta įmonėms, ieškančioms partnerių gamybai ir pramonei plėtoti, preciziškai atliekančių aukštos kvalifikacijos inžinerijos, surinkimo ir mokslinių tyrimų darbus“, - įsitikinęs „Equity and Grant Limited“ direktorius Markas Gaskellas.

Atvykstančius verslininkus domina prekių ir paslaugų eksportas, importas, prekyba biotechnologiniais prietaisais, sistemomis, aplinkosauga, ekologiniai projektai. Jų akiratyje - finansų, verslo ir investavimo strategijos, pasaulinė įmonių vadovų atranka, informacinių technologijų, spaudos, IT įmonių plėtra, verslo teisinės konsultacijos įvairiose šalyse ir investicijos.

Lietuvos verslo konfederacija | ICC Lietuva atstovauja reikšmingiausioms paslaugų ir prekybos įmonėms bei jų asociacijoms. Konfederacija yra „International Chambers of Commerce“ narė.Organizacijos tikslas - būti pastoviu ir kvalifikuotu partneriu, skaidriai ir efektyviai atstovauti narių ir kitų suinteresuotų šalies ūkio subjektų teisėtiems interesams, kurti palankią teisinę bazę ir aplinką nacionalinio verslo plėtrai. Konfederacija jungia 44 narius, kurie sukuria apie 19 proc. viso Lietuvos BVP, 10 proc. visų užimtų darbo vietų. Organizacijos narių metinė apyvarta yra 41,5 mlrd. Lt, t.y. apie 21 proc. metinės apyvartos Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS