Garsus krepšininkas maratone bėgs dėl sergančių vaikų | KaunoDiena.lt

GARSUS KREPŠININKAS MARATONE BĖGS DĖL SERGANČIŲ VAIKŲ

  • 0

Rugsėjo 10 d. Vilniuje vyks vienas didžiausių sportinių renginių - „Danske Bank“ Vilniaus maratonas. Jame dalyvauti sportui neabejingus žmones raginantis žinomas krepšininkas Rimantas Kaukėnas primena – bėgdamas gali gerinti ne tik savo sveikatą, bet prisidėti prie sunkiomis onkologinėmis ligomis sergančių mažylių gerovės.

Savo vardo paramos grupę įkūręs sportininkas patikino – komanda „Aplenkime vėžį“ Vilniaus maratone dalyvauja ne vienerius metus.

„Tai – ir galimybė surinkti bent šiek tiek lėšų sergantiems vaikams, ir būdas atkreipti visuomenės dėmesį į itin opias jų problemas“, - patikino R. Kaukėnas.

Šįmet maratono dalyvių ir svečių lauks ir paramos grupės įrengtas stendas, kuriame visi kviečiami pasiruošti maratonui kartu su „Megami" kineziterapeutais. Jame sportuojantiesiems netrūks „Chef2 Food House“ užkandžių, žmonės galės įsigyti fondo atributikos ir taip aukoti vaikučiams.

R. Kaukėnas sakė bėgioti mėgstąs ir darąs tai, kai tik pasitaiko proga. Jo nuomone, toks sportas padeda atsipalaiduoti, pabūti su savimi, pamiršti rūpesčius.

Daug girdime apie vėžį ir jo grėsmę gyvybei. Bet viskas atrodo taip tolima ir nesvarbu, kol liga pažvelgia mums ar artimiesiems į veidą. Tuomet supranti negalįs būti abejingas.

„Bėgioti pradėjau besimokydamas devintoje vidurinės mokyklos klasėje. Tiesa, nesu įveikęs ilgesnio nei 20 kilometrų atstumo, nes rinktis daugiau fizinių jėgų ir laiko reikalaujančias distancijas krepšininkams nepatariama. Įprastas mano maršrutas tęsiasi 10 – 14 kilometrų“, - pasakojo pašnekovas.

Jo nuomone, idealu, kai pavyksta suderinti sportą su kilnia misija. Prie „Aplenkime vėžį“, pasak R. Kaukėno, kasmet prisijungia vis daugiau žmonių. Nemaža jų dalis, tokia, kaip partneriai iš „Avia Solution“, renginyje dalyvauja nuolatos.

„Daug girdime apie vėžį ir jo grėsmę gyvybei. Bet viskas atrodo taip tolima ir nesvarbu, kol liga pažvelgia mums ar artimiesiems į veidą. Tuomet supranti negalįs būti abejingas“, - sakė pašnekovas.

Kiekvieną mėnesį R. Kaukėno paramos grupė sulaukia skirtingų vaikų istorijų, tėvelių pagalbos šauksmo ir begalės laiškų, kuriuose išdėstyti slapti ligoniukų norai...

„Kiekviena istorija mums yra labai svarbi. Mūsų savanorių komanda kartu su įvairių atlikėjų, aktorių ir kitų draugų pagalba stengiasi padėti kiek įmanoma daugiau šeimų. Todėl, kiekvieno parama yra be galo vertinga“ , - visuomenės pagalbos svarbą pabrėžė R. Kaukėnas.

2012 metais įkurtos jo vardo paramos grupės pagrindinis tikslas yra padėti sunkiomis onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams išgyventi diagnozės traumą, ilgą gijimo kelionę ir pripildyti mažylių kasdienybę šviesos. Organizacija buria visus bendraminčius ir kiekvieną dieną kartu tikslingai dirba aprūpindami vaikus reikalinga medicinos įranga, medikamentais ar prisidėdama prie reikalingų operacijų bei gydymo.

GALERIJA

  • Garsus krepšininkas maratone bėgs dėl sergančių vaikų
  • Garsus krepšininkas maratone bėgs dėl sergančių vaikų
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS