Gedimino kalno būklė stabili: naujos nuošliaužos išvengta | KaunoDiena.lt

GEDIMINO KALNO BŪKLĖ STABILI: NAUJOS NUOŠLIAUŽOS IŠVENGTA

  • 2

Sekmadienį toliau buvo tęsiamas nuolatinis Gedimino kalno stebėjimas.

Naktį Gedimino kalno pietrytiniame šlaite buvo užfiksuotos tik purvo nuoplovos, o susiformavusi iki 40 m ilgio ir iki 10 m pločio grunto deformacija nepajudėjo, pranešė Lietuvos nacionalinis muziejus.

Purvo nuoplovų padariniai – iki 20 kubinių metrų žemių – buvo operatyviai pašalinti. Tikimasi, kad nuo sekmadienio pagerėjusios oro sąlygos leis atlikti grunto planiravimo darbus Gedimino kalno pietrytiniame šlaite, taip išvengiant nuošliaužos šiame šlaite.

Situacija ir toliau stebima visą parą, pasitelkiant kalno šlaituose ir statiniuose įdiegtą poslinkių ir posvyrių stebėjimo sistemą bei užtikrinant fizinę vizualinę kalno šlaitų apžiūrą. Nuošliaužų pavojus pietrytiniame šlaite ženkliai padidėjo dėl didelio kritulių kiekio. Šiaurės vakarų šlaite tęsiami tvarkybos darbai pagal anksčiau patvirtintą tvarkybos projektą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

lietuvis

kokia po velnių stabili?gal tik šaltis stabilizuos...žolės kalną atlaikys?nejuokinkit tokią LIETUVOS relikviją suėdė rupūžės,graudu žiūrėt

jus

geriau netiesinkit zmoniu o /gelbeje/ istorini pavelda dar pristatykit koks galbut lenkiskas soc....demonas isake nupjauti medzius ir tai nieksiskai buvo daroma samoningai juk ir bruka islupo pagal /abonento/ mafijos nurodyma ir tylu ramu nes iki siol teismus valdo soc... demonu mafija ir tai ko gero nebe spec t. uzsienio zinios....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS