Trijose Vilniaus gimnazijose – jaunojo kariūno-lyderio ugdymo programa: pradėjo mokytis devintokai | KaunoDiena.lt

TRIJOSE VILNIAUS GIMNAZIJOSE – JAUNOJO KARIŪNO-LYDERIO UGDYMO PROGRAMA: PRADĖJO MOKYTIS DEVINTOKAI

  • 0

Nuo rugsėjo trijų Vilniaus gimnazijų – Vilniaus Licėjaus, Žirmūnų bei Antakalnio – devintokai pradėjo mokytis pagal jaunojo kariūno-lyderio ugdymo programą. Šiuo metu Karo akademijoje mokosi 43 gimnazistai, o vėliau planuojama, kad jų skaičius didės, praneša LNK.

„Trys gimnazijos, pagrinde, todėl, kad jos yra yra geografiškai arčiausiai Karo akademijos ir logistiškai mums yra lengviausia iš jų vaikus atsivežti. Bet ateity po truputį mezgam ryšius su kitom gimnazijom, dar nenorėčiau atskleist. Bet šita programa plėsis ir tų gimnazijų partnerių bus daugiau“, – aiškino LKA bazinių karininkų kursų taktikos sekcijos vyr. instruktorius Marius Dzencevičius.

Karo akademijoje moksleiviai mokosi atsakingo piliečio pareigų, gilinasi į šalies istoriją, vertybes, ginkluoto ir neginkluoto pasipriešinimo būdus.

„Šios programos metu mes mokom trijų dalykų, kuriuos jie ir taip gautų mokykloje – tai yra pilietiškumas, dorinis ugdymas ir kūno kultūra. Taip pat juos mokom lyderystės, kas yra Karo akademijoje pagrindinis dalykas, ką mes jiems duodam ir išskirtinumas“, – kalbėjo M. Dzencevičius.

Patys gimnazistai atskleidžia, kad pasirinko šią programą, nes jiems pasirodė ne tik nauja ir įdomi, bet ir naudinga.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Jaučiuosi išmokęs tikrai įvairių karybos elementų, rikiuotės ypač, kaip vaikščioti rikiuotėje bei disciplinos įgavau. Ši programa naudinga, nes tave gali paversti tikru vadu, suteikti disciplinos, kaip viską daryti laiku“, – pasakojo jaunojo kariūno-lyderio ugdymo programos mokinys Martynas.

„Naudinga, netgi jei ir nepateksi į Karo akademiją, būsi labiau pilietiškas, mylėsi labiau savo šalį ne tik kaip paprastas civilis, o kaip kariškis. Žinosi, kad jeigu kažkokia bus problema, tai tu tikrai padėsi kažkam“, – sakė kita mokinė Justina.

Su gimnazistais dirbantis būrio vadas mato jaunuolių progresą.

„Galiu teigti, kad jiems puikiai sekasi, jie tobulėja. Palyginus su pirmomis dienomis, jie tikrai daug ko išmoko, daug ko pasiėmė iš mūsų. Taip pat ir mes tobulėjame kaip vadai, gauname praktinių žinių ir įgūdžių, kaip dirbti su jaunesniais žmonėm. Jie įgauna šiokios tokios disciplinos, tvarkos išmoksta, pagarbos mokome, motyvacijos“, – teigė jaunojo kariūno-lyderio ugdymo programos būrio vadas Augustinas Adomaitis.

Tikimasi, kad ši programa padės ne tik sustiprinti pilietiškumą, bet ir padaugės norinčių stoti į Karo akademiją.

„Šios programos tikslas, visų pirma, yra juos paruošti kaip labiau pilietiškus mūsų visuomenės narius ir labiau motyvuoti mylėti mūsų tėvynę Lietuvą“, – teigė M. Dzencevičius.

„Norėjau sužinoti, ką galėčiau aš pati išmokti ir galvojau prieš tai, kad stosiu į Karo akademiją. Dabar, kai sužinojau naujų dalykų, jau planuoju stoti į pačią Karo akademiją“, – kalbėjo Justina.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS