Gyventojai raginami deklaracijas teikti ir „Sodroje“ | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI RAGINAMI DEKLARACIJAS TEIKTI IR „SODROJE“

  • 0

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) kviečia pasinaudoti papildomai įsteigtomis VMI darbo vietomis „Sodros“ Vilniaus skyriaus padaliniuose Laisvės pr. 28 ir J. Kubiliaus g. 10. Deklaruoti pajamas gyventojai turi iki gegužės 2-osios.

„Pastebime, kad šiais metais deklaracijos teikiamos itin aktyviai: palyginti su praėjusiais metais, šiuo laikotarpiu deklaracijų pateikta 18 proc. daugiau nei tuo pačiu laiku pernai. Visgi patirtis rodo, kad dalis gyventojų atvyksta deklaruoti pajamas būtent paskutinėmis balandžio dienomis, todėl gyventojų srautai Vilniaus AVMI gerokai išauga.. Aptarnaujantis padalinys Vilniuje dirba be pertraukų ir pailgintą darbo dieną - nuo 7 val. iki 18 val. Per dieną mūsų specialistai pateikti deklaracijas padeda vidutiniškai apie 2,5 tūkst. gyventojų“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė.

Vilniaus AVMI dar tik planuojančius pateikti deklaracijas ar prašymus skirti paramą gyventojus pirmiausia kviečia tai padaryti savarankiškai elektroniniu būdu. Šiemet net 1,3 mln. deklaracijų suformuotos perkeliant visus reikalingus duomenis, tad gyventojui belieka atsidaryti savo preliminariąją deklaraciją, ją peržiūrėti ir pateikti, nieko netikslinant ir nepildant. Deklaruoti galima prisijungus prie VMI Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) arba pasinaudojus programėle „e.VMI“, kurią gyventojai gali parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių, taip pat iš VMI interneto svetainės http://www.vmi.lt/cms/mobiliosios-programeles. „e.VMI“ skirta populiariausioms „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, tinka planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams.

Vilniaus AVMI duomenimis, nepraėjus nė mėnesiui nuo deklaravimo pradžios gyventojai jau yra pateikę daugiau nei 790 tūkst. pajamų, dar beveik 34 tūkst. turto deklaracijų ir per 97 tūkst. prašymų skirti paramą. Daugiau nei 89 tūkst. gyventojų VMI jau grąžino daugiau nei 14 mln. eurų permokų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS