Į Rusijos nepageidaujamų asmenų sąrašą papuolė ir R. Šimašius | KaunoDiena.lt

Į RUSIJOS NEPAGEIDAUJAMŲ ASMENŲ SĄRAŠĄ PAPUOLĖ IR R. ŠIMAŠIUS

Į Rusijos nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Apie tai politikas pirmadienį pranešė savo feisbuko paskyroje.

„Šiandien pasijutau, kad dirbu tikrai gerai, nes gavau pranešimą, kad ir manęs Mordore nepageidauja. Jausmas abipusis“, – teigė jis, lygindamas Rusiją su išgalvota blogio karalyste „Žiedų valdovo“ knygų ir filmų epopėjoje.

Meras tikino jau daugiau nei prieš dešimtmetį apsisprendęs nevykti į Rusiją, o neigiamos šios šalies reakcijos sulaukęs dar būdamas Lietuvos teisingumo ministru. Anot jo, tai buvo Rusijos Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešimas spaudai „apie tai, kaip liguistai reaguoju į jų klausimus apie tariamą fašizmą bei tariamus ir tikrus didvyrius“.

Šiandien pasijutau, kad dirbu tikrai gerai, nes gavau pranešimą, kad ir manęs Mordore nepageidauja. Jausmas abipusis.

„Nuo to laiko, jau būdamas meru, dar ir pasišaipiau iš jų ambasadoriaus dovanotos degtinės „Putinka“. Viešai atmečiau jų kvietimą į okupuotą Krymą, pareiškęs, kad mielai atvažiuosiu, kai pakvies Ukrainos ambasadorius. Sveikinu į Vilnių laisvės ir teisingumo atvykusius rusus. Ir apskritai atstovauju toms vertybėms, kurios svetimos šiandienos Kremliui: laisvei, pagarbai, teisei ir taikai“, – tikino R. Šimašius.

Jis prisimena anksčiau daug keliavęs po Rusijos taigą, kalnus.

„Tačiau šiandien tam yra Lietuva ir Europa. Vaikams paaugus, bus ir kiti kraštai. Arba Rusija, kai ji taps laisva. To nuoširdžiai linkiu mūsų kaimynei. Už Jūsų ir mūsų laisvę!“ – socialiniame tinkle rašo R. Šimašius.

Rusijos užsienio reikalų ministerija šeštadienį pranešė, kad atsakydama į Lietuvos sudarytą „Magnitskio sąrašą“, Rusija uždraudė atvykti „priešiškiausiai nusiteikusiems Lietuvos piliečiams, įskaitant vietos politikus, parlamentarus ir politologus“.

Apie tai, kad buvo informuoti apie patekimą į šį sąrašą, penktadienį feisbuke paskelbė apžvalgininkas Rimvydas Valatka, „Laisvės TV“ žurnalistas Andrius Tapinas ir portalo 15min.lt žurnalistas Dovydas Pancerovas.

Į sąrašą pateko ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime nariai Laurynas Kasčiūnas, Audronius Ažubalis, Žygimantas Pavilionis, Mantas Adomėnas.

Asmenys nurodo buvę informuoti, kad į Rusiją negalės atvykti penkerius metus.

Pernai lapkritį Seimas priėmė įstatymo pataisas, neoficialiai pavadintas 2009 metais Rusijos kalėjime mirusio teisininko Sergejaus Magnitskio vardu. Šiomis pataisomis uždrausta atvykti į Lietuvą su stambaus masto korupcija, pinigų plovimu, žmogaus teisų pažeidimais susijusiems užsienio piliečiams.

Viešai paskelbtame lietuviškame „Magnickio sąraše“ yra 49 Rusijos piliečių pavardės, dar 21 į jį įtrauktas vėliau solidarizuojantis su Didžiąja Britanija dėl buvusio dvigubo šnipo apnuodijimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

tam --,,,keista......,,,

matomai Rasele pati tuos sarasus ir sudarinejo ,todel saves neytrauke...

variokas

Kaip gaila, kad -jis- nepapuola i Lietuvoje nepageidaujamuju sarasa!

...

Nejauku - atvyks toks ir ims tujas kirst.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS