Į Santaros klinikų vadovus pretenduoja trys kandidatai | KaunoDiena.lt

Į SANTAROS KLINIKŲ VADOVUS PRETENDUOJA TRYS KANDIDATAI

Dalyvauti Vilniaus universiteto Santaros klinikų vadovo konkurse paraiškas pateikė trys pretendentai.

Atranka į vienos didžiausių šalies ligoninių vadovus paskelbta prieš dvi savaites, dokumentai buvo priimami iki praėjusio penktadienio.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovės spaudai Linos Bušinskaitės-Šriubėnės, iki šio penktadienio bus vertinama, ar pateikti dokumentai atitinka reikalavimus, tuomet dalyviams bus pateikta informacija apie tolesnę konkurso eigą bei datą.

„Laimėtojas paaiškės pasibaigus visoms konkurso organizavimo procedūroms, taip pat bus prašoma pateikti Specialiųjų tyrimų tarnybos informaciją apie konkurso laimėtoją, kai jis bus paaiškėjęs“, – BNS pirmadienį sakė SAM atstovė.

Santaros klinikos nuolatinio vadovo faktiškai neturi nuo praėjusių metų vasario, kai teisėsaugos įtarimų korupcija sulaukęs tuometinis klinikų direktorius Kęstutis Strupas buvo nušalintas nuo pareigų. Pernai rugsėjo pabaigoje jis atleistas iš pareigų paties prašymu.

Kandidatams keltas reikalavimas turėti ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų ar universitetinių studijų ir mokslo srityse patirtį.

Tarp reikalavimų – biomedicinos mokslų srities aukštasis universitetinis ar jam prilygintas išsilavinimas, mokslinis vardas.

Be to, kandidatai turi gebėti nustatyti rizikingas įstaigos veiklos sritis ir taikyti tinkamus krizių valdymo modelius, išmanyti antikorupcinės aplinkos formavimo principus.

Šiuo metu Santaros klinikoms laikinai vadovauja tų pačių klinikų filialo Vaikų ligoninės direktorius Juozas Raistenskis.

Praėjusių metų vasarį Santaros klinikas sudrebino korupcijos tyrimas.

Teisėsauga įtaria, kad tuometinis klinikų vadovas K. Strupas per ligoninės Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį tarėsi su įmonėmis, kad šios už laimėtus viešuosius pirkimus pervestų Santaros klinikoms galimai neteisėtą finansinį atlygį, užmaskuotą kaip paramą.

Teisėsauga pateikė įtarimus ir R. Kizlaičiui bei keliems kitiems Santaros klinikų darbuotojams, privačių įmonių atstovams.

K. Strupas pernai kovą laimėjo konkursą vadovauti klinikų Pilvo chirurgijos centrui. Jis ir R. Kizlaitis teisėsaugos įtarimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taraskinas

Kada SAM skelbs konkursa Kauno klinikines ligonines Direktoriaus ??? Nes p.s. einanantis L.e . Pareigas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS