Į susitikimą su popiežiumi Kaune maldininkus veš naktiniai traukiniai | KaunoDiena.lt

Į SUSITIKIMĄ SU POPIEŽIUMI KAUNE MALDININKUS VEŠ NAKTINIAI TRAUKINIAI

Į susitikimą su popiežiumi Pranciškumi Kauno Santakoje iš Vilniaus žmonės vyks dviaukščiais naktiniais traukiniais.

Atvykti į Kauno Santakos parką bus galima jau nuo šeštadienio vakaro 22 valandos, o nuo 5 valandos ryto čia prasidės laukimo programa - žmonės liudys, kaip jie atrado viltį savo gyvenime, bus giedama, meldžiamasi, žiūrimi trumpi vaizdo įrašai, prisimenama ir šv. Jono Pauliaus II kelionė, nešusi Lietuvai laisvės žinią prieš 25-erius metus.

Visą naktį žmonės bus laukiami ir Kauno Rotušės aikštėje esančioje Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčioje, kur jau nuo penktadienio vakaro vyks nepertraukiamas maldos budėjimas, jaunimas giedos šlovinimo giesmes, bus galima atlikti išpažintį ar tiesiog sušilti.

Organizatoriai praneša, kad kviečia visus - net ir neturinčius nemokamų kvietimų - į Kauno Santakos parką, kuriame sekmadienį, 10 val., šventąsias Mišias aukos popiežius Pranciškus.

Pasak popiežiaus vizito koordinatorės Kaune Vaidos Spangelevičiūtės-Kneižienės, atveriamas papildomas sektorius bus netoli Kauno Laisvės kario skulptūros. Į jį patekti galės neturintys nemokamai dalintų kvietimų. Praėję patikros vartelius jie galės stebėti šv. Mišias specialiai šiam sektoriui skirtame ekrane.

V. Spangelevičiūtė-Kneižienė pridūrė, kad informacijos palapinėse taip pat bus dalinami iš visos Lietuvos surinkti nepanaudoti kvietimai, leisiantys patekti ir į kitus Santakos sektorius.

Mieste važinės nemokamas viešasis transportas ir specialiai popiežiaus vizitui skirti maršrutai, pažymėti „P“ raide.

Kaip priminė V. Spangelevičiūtė-Kneižienė, Kaune Šventąjį Tėvą bus galima pasveikinti ne tik Mišiose Santakos parke, bet ir važiuojantį papamobiliu iš Kauno arkivyskupijos kurijos į Kauno arkikatedrą baziliką, kur popiežius Pranciškus susitiks su dvasininkais, pašvęstojo gyvenimo žmonėmis ir seminaristais.

„Nuo šeštadienio 22 valandos iki pat sekmadienio vakaro mieste kursuos 10 specialių maršrutų, pažymėtų raide „P“, o viešasis transportas nesustodamas važiuos tiek dieną, tiek naktį. Tokiu būdu užtikrinsime, jog į Santakos parką visi galėtų atvykti sklandžiai ir laiku“, - sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Iš toliau automobiliais atvykusiems maldininkams Kauno savivaldybė yra numačiusi nemokamų stovėjimo aikštelių. Pagrindinė stovėjimo vieta bus S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas Aleksote. Esant tinkamoms oro sąlygoms čia galės tilpti apie 30 tūkstančių automobilių.

Nuo aikštelių prie „Megos“ ir Aleksandro Stulginskio universiteto žmonės bus vežami nemokamu viešuoju transportu.

Susitikimų vietų schemas ir kitą naudingą informaciją galima rasti svetainėje www.popieziausvizitas.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ech, ir vėl Kauno pilies griuvėsiai turės kęst tų pačių okupantų mišias.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS