Ieškoma Vilniaus koncertų rūmų rekonstrukcijos projektuotojų | KaunoDiena.lt

IEŠKOMA VILNIAUS KONCERTŲ RŪMŲ REKONSTRUKCIJOS PROJEKTUOTOJŲ

  • 1

Valstybės valdomas Turto bankas ieško, kas parengs nebenaudojamų Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos ir Konferencijų bei kongresų rūmų įrengimo techninį projektą.

Konkurso laimėtojas parengs pastato ir teritorijos Rinktinės gatvėje sutvarkymo projektus bei prižiūrės, kaip įgyvendinamas projektas. Jis taip pat parengs pastato interjero koncepciją.

„Šiuo metu pastato būklė yra bloga, stiklai išdaužyti, kiaurymės užtaisytos medžio plokštėmis. Rūmų interjero būklė patenkinama“, – rašoma skelbime potencialiems konkurso dalyviams.

Pasak jo, siekiama išsaugoti unikalų brutalizmo architektūros pavyzdį Lietuvoje, išsaugoti vientisą šio stiliaus fasadų apdailą ir puošybą – netinkuotų betono plokštumų, dekoratyvinio tinko, dolomito, stiklo plokštumų derinius.

Atnaujinus rūmus, bus įrengtas A energinės klasės 18,5 tūkst. kv. metrų ploto 6 aukštų pastatas su ne mažiau kaip 10 įvairaus dydžio salių, kuriose tilptų nuo 150 iki 4,5 tūkst. žmonių.

Centre planuojama iki 150 vietų kavinė su lauko terasa, transformuojama į pagrindinį koncertų salės barą, taip pat aukštos ir vidutinės klasės restoranai su lauko terasomis, trys barai.

Greta pastato planuojama suformuoti bendrą miestui skirtą zoną, įrengti pėsčiųjų takus, automobilių  stovėjimo vietas, logistikos kiemą.

Numatoma, kad Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pertvarka prasidės 2020 metų pradžioje, o kongresų centras turėtų būti atidarytas 2021 metais. Anksčiau buvo planuojama, kad renginiai čia vyks jau nuo 2019-ųjų, tačiau Vyriausybė pernai pavėlino terminą dėl teisėsaugos tyrimų įstrigus viešųjų pirkimų procedūroms.

Vyriausybė rūmų atnaujinimą yra pripažinusi valstybei svarbiu projektu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zosė

o taigi buvo Fukso projektas ,nebetinka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS