A. Ignatavičius: opozicijos kritika neturėjo įtakos atsistatydinimui | KaunoDiena.lt

A. IGNATAVIČIUS: OPOZICIJOS KRITIKA NETURĖJO ĮTAKOS ATSISTATYDINIMUI

  • 0

Iš Vilniaus savivaldybės valdomos didžiausios šalyje vandens tiekimo bendrovės „Vilniaus vandenys“ besitraukiantis generalinis direktorius Aidas Ignatavičius neigia, jog atsistatydinti jį paskatino opozicijos kritika.

Anot jo, opozicinės partijos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovaujamos Antikorupcijos komisijos įtarimai, jog pagrindinė bendrovės būstinė buvo parduota per pigiai, neturėjo įtakos apsisprendimui trauktis.

„Politiko ar politikų lūpomis turbūt labai daug kas nuskamba garsiai. Čia svarbiau, kaip jauties priėmęs tuos sprendimus. Laikausi nuomonės, kad mūsų pastato pardavimas gali būti laikomas pavyzdžiu, kaip galima parduoti skaidriai nekilnojamą turtą“, - BNS sakė A. Ignatavičius.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius BNS sakė, kad „Vilniaus vandenys“ vadovų sprendimą trauktis galėjo lemti nuolatinė miesto tarybos opozicijos kritika.

A.Ignatavičius tikino palaikęs gerus darbinius santykius su miesto meru ir savivaldybės administracijos direktore Alma Vaitkunskiene.

„Su Vilniaus meru santykiai tikrai dalykiški. Teko nemažai kartu darbuotis ir priimti sprendimus, tai santykiai puikūs. Kiek būdavo įvairių diskusijų (su A. Vaitkunskiene - BNS), buvo sutarimų ar nesutarimų, bet daugiau klausimų buvo su meru“, - BNS sakė A. Ignatavičius.

Jis teigė atsistatydinimo raštą merui įteikęs antradienį susitikimo su R.Šimašiumi metu.

„Mes šiandien su visa valdyba susitikome su meru ir informavome apie sprendimą. Sprendimas jau buvo padarytas, pasišnekėjome su meru, apsikeitėme nuomonėmis ir tiek“, - tvirtino A. Ignatavičius.

„Įgyvendinome suplanuotus ir numatytus pokyčius. Buvo sunkūs ir įtempti 2016 metais. Reikėjo atlikti įmonės restruktūrizaciją ir sutvarkyti įmonės finansinę sveikatą bei užsitikrinti įvairių projektų finansavimą. Tas buvo padaryta, todėl toks dabar buvo priimtas sprendimas. Tai pagrindinė priežastis“, - kalbėjo „Vilniaus vandenų“ vadovas.

Jis teigė po spalio 10 dienos, kai paliks darbą, ketinantis kelias savaites pailsėti. A. Ignatavičius sakė turintis ateities planų, bet jų atskleisti nenorėjo.

„Vilniaus vandenys“ antradienį pranešė, kad nuo spalio 10 dienos įmonę palieka A. Ignatavičius, valdybos pirmininkas Darius Nedzinskas ir du nepriklausomi valdybos nariai - Arūnas Bivainis ir Juozas Buitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS