Išrašytas e.receptas vaistui, kainuojančiam daugiau nei 1500 eurų | KaunoDiena.lt

IŠRAŠYTAS E.RECEPTAS VAISTUI, KAINUOJANČIAM DAUGIAU NEI 1500 EURŲ

  • 0

Santariškių klinikų neurologė dr. Rasa Kizlaitienė išsėtine skleroze sergančiam žurnalistui Tadui Jačauskui pirmą kartą išrašė e.receptą vaistui, kurio vertė – daugiau nei 1500 eurų.

„Išsėtine skleroze sergantiems ir į Santariškių klinikų Išsėtinės sklerozės koordinacinį centrą besikreipiantiems pacientams skiriami imunomoduliuojantys vaistai. Siekiame, kad šie vaistai būtų skiriami nuo pat ligos pradžios, kad sustabdytų paūmėjimus. Šiandien džiaugiamės, kad pasinaudoję vidine Santariškių klinikų elektronine sistema ELI, galėjome išrašyti elektroninį receptą“, – pasakoja Neurologijos ir išsėtinės sklerozės koordinacinio centro vadovė dr. R. Kizlaitienė.

Pirmą kartą išrašant elektroninį receptą ypatingai brangiam vaistui nerimą juto ir medikai, ir pacientas, ir klinikų informacinių technologijų specialistai. Šį kartą nerimauti nebuvo dėl ko – recepto išrašymas užtruko vos minutę ir vaistas buvo sėkmingai išduotas.

„Šį kartą džiaugiamės pavykusia iniciatyva, bet tam, kad e.receptas taptų kasdienybe medikų ir pacientų gyvenime, turime dar patobulinti eleketroninio recepto išrašymo procedūras“, – sako Santariškių klinikų Informatikos ir plėtros centro Informacinių sistemų skyriaus vedėjas Rolandas Bėrontas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS