Kaip išsirinkti miegamojo spintą? | KaunoDiena.lt

KAIP IŠSIRINKTI MIEGAMOJO SPINTĄ?

  • 0

Įsirengiant naujus namus ar atnaujinant miegamojo erdvę vienas pagrindinių baldų, be abejonės, yra talpi bei stilinga spinta. Šiuolaikiniame baldų asortimente pasiklysti tikrai nesunku, ypač, jei nesate tikri, kokio tipo spinta geriausiai atitiktų jūsų lūkesčius. Žvalgydamiesi naujo baldo drabužiams bei avalynei vadovaukitės keliais svarbiais patarimais, kurie padės priimti teisingą ir praktišką sprendimą.

Svarbus kambario išplanavimas ir erdvė

Visų pirma, ieškodami miegamojo spintos, turėtumėte kruopščiai išmatuoti erdvę, kurioje ketinate ją statyti. Turėkite omenyje, kad patys svarbiausi yra trys matmenys: sienos, prie kurios spinta stovės, plotas, kambario lubų aukštis ir grindų plotas. Tiesa, jei miegamajame ketinate statyti spintą varstomomis durimis, būtinai įvertinkite atstumus tarp kitų baldų bei kambaryje esančių daiktų. Mažame ar gausiai daiktais apkrautame miegamajame tikrai nebus patogu naudotis varstoma spinta, jei jos durys remsis į lovą, kūdikio lovelę ar šalia stovintį toršerą. Tokiu atveju kambaryje verčiau įkurdinkite spintą slankiojančiomis durimis. Taip sutaupysite vietos ir išvengsite greito nusidėvėjimo, kuomet durelės trankosi į šalia esančius baldus. Jei kambaryje yra neišnaudota erdvė kampe, galite rinktis kampinę spintą, kuri puikiai pasiteisins šioje kambario vietoje.

Tinkamas spintos modelis – harmoningo interjero dalis

Kitas svarbus žingsnis – išsirinkti tinkamą spintos modelį. Savaime suprantama, pirmiausia dėmesys krypsta į baldo išorę – jo formą, duris, rankenas bei kitas detales. Vis dėlto, toks pat svarbus ir spintos vidus. Pagal turimų drabužių bei avalynės kiekį įsivertinkite, kiek ir kokios rūšies mechanizmų jums reikia: kabyklos, lentynos, stalčiai ar metaliniai krepšeliai apatiniam trikotažui bei kojinėms padės užtikrinti nepriekaištingą tvarką spintoje. Turintiems daug drabužių patartina rinktis ilgas kabyklas turinčias spintas – taip visada matysite, kiek ir kokių rūbų turite bei nereikės gaišti laiko kasdien ruošiantis į darbą. Sukabinus drabužius taip pat užtikrinsite nepriekaištingą jų išvaizdą ir pasiruošę naujam sezonui lengvai pastebėsite, ko trūksta jūsų garderobe. Tiesa, atminkite, kad kai kuriuos drabužius, pavyzdžiui, šiltus vilnos megztinius  tam, kad šie neištįstų, patariama laikyti lentynose, tad bet kokiu atveju pravartu rinktis kombinuotų mechanizmų spintas. Rinkdamiesi spintos modelį kartu galite apžiūrėti ir derančių komodų variantus. TIKBALDAI rasite ir spintų bei komodų ar sekcijų komplektų, kurie išpildys kambario erdvę bei sukurs tvarkos jausmą jūsų poilsio zonoje.

Medžiagiškumas svarbu ne tik dėl estetikos

Kitas svarbus aspektas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį rinkdamiesi spintą, yra jos medžiagiškumas. Kitaip tariant, turėtumėte pasidomėti, iš kokių medžiagų yra pagaminta spinta. Dabartinis baldų asortimentas yra išties labai platus, tad galite rinktis natūralaus medžio ar jo drožlių plokščių, grūdinto stiklo, veidrodinių paviršių ar kitas spintas. Pasirinkę natūralaus medžio spintą namuose sukursite jaukumo jausmą, o kvėpuojantis medis įneš savitos šilumos. Spintos duris taip pat galite papuošti pasirinkta plačiaformatės spaudos nuotrauka. Tiesa, rinkdamiesi tokį variantą gerai apsvarstykite bent keleto artimiausių metų planus, nes besikeičiančiame kambario interjere toks baldas gali nebepritapti. Moderniuose namuose visada pasiteisina minimalistinis skandinaviškas stilius, kuris puikiai dera su kitais baldais ir išlieka aktualus net po daugelio metų.

Spalvos, tonai, atspalviai

Be abejo, renkantis spintą svarbu nepamiršti ir jos spalvų. Šiuolaikiniuose interjeruose vyrauja pastelinės spalvos: pilka, balta, kreminė ar balintos kavos bei visos natūralaus medžio spalvos. Tačiau, jei norite išskirtinio baldo, galite rinktis tokią spalvą, kuri jums patinka ir nebūtina jos nuosaikiai derinti su kitų baldų spalvomis. Bendrą harmoningą interjero visumą galima sukurti ir derinant kitas interjero detales, kurios spalviškai papildys viena kitą ir derės tarpusavyje. Kitas, taip pat labai populiarus variantas – naujų ir senų, jau turimų baldų derinimas tarpusavyje. Tokiu atveju galite įsigyti padėvėtą autentišką spintą, kurią galite perdažyti bet kuria jums patinkančia spalva. Tai padaryti visiškai nesudėtinga, kuomet baldai yra pagaminti iš natūralaus medžio. Užteks tik pasirinkti medžiui skirtus dažus ir dažymui reikalingas priemones. Kelių dažų sluoksniais nudažykite spintos korpusą ir detales ir sukursite unikalų baldą, puikiai derantį prie jūsų interjero bei namuose kuriamo stiliaus.

Rinkdamiesi miegamojo spintą būtinai pasikliaukite ir savo nuojauta – jei jaučiate, kad turimi drabužiai joje netilps, verčiau išsyk žvalgykitės talpesnio modelio. Tuo pačiu principu vadovaukitės ir spręsdami medžiagiškumo bei spalvų klausimą – jei spintos formų nepamilote iš pirmo žvilgsnio, vargu, ar situaciją išgelbės perdažymas.

GALERIJA

  • Kaip išsirinkti miegamojo spintą?
tikbaldai.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS