Kas padengs neatidaromo Fabijoniškių baseino nuostolius? | KaunoDiena.lt

KAS PADENGS NEATIDAROMO FABIJONIŠKIŲ BASEINO NUOSTOLIUS?

Seimo narys Dainius Kreivys kreipėsi į Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir savivaldybės administracijos direktorių Povilą Poderskį dėl vėluojamo atidaryti Fabijoniškių baseino.

Kreipimesi teigiama, kad pagal sudarytas rangos sutartis Fabijoniškių baseinas turėjo būti atidarytas ir pradėti visiškai funkcionuoti dar kovą. Tačiau baseino atidarymas buvo ne kartą nukeltas, o dabar paaiškėjo, kad neveikiančiame ir savo funkcijų neatliekančiame objekte dirba administracijos darbuotojai, baseinas yra pripildytas vandeniu ir veikia visi kiti techniniai įrenginiai.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Valdas Benkunskas kritikavo miesto vadovybę dėl chaotiško darbų planavimo, netvarkingo jų vykdymo bei galimų finansinių nuostolių miesto biudžetui: „Ši situacija parodo, kaip atmestinai dirba kai kurios Vilniaus miesto savivaldybės įmonės ir kaip nuo to kenčia vilniečiai. Nesugebant paprasčiausiai vykdyti suplanuotų darbų, naujai pastatytas Fabijoniškių baseinas nuo kovo mėnesio nenaudojamas. Nors baseinas neveikia, administracijos darbuotojams mokami atlyginimai, pasirūpinama komunalinių išlaidų padengimu, baseino vandens priežiūra. Tai - visiškas chaosas ir miesto biudžeto lėšų švaistymas“, - teigė V. Benkunskas.

Pasak Seimo nario D. Kreivio, pagal Vilniaus pajėgumus ir poreikius mieste turėtų iškilti ne vienas baseinas.

„Pagal miesto pajėgumus ir miestiečių poreikius turėti būti bent penki baseinai skirtinguose miesto mikrorajonuose. Tačiau šiandien vietoj vieno nugriauto nesugebama atidaryti net jau pastatyto baseino“, - sakė D. Kreivys

Parlamentaras kreipimesi miesto vadovybės klausia, kokie finansiniai nuostoliai buvo patirti dėl vėluojančio projekto. Taip pat R. Šimašiaus ir P. Poderskio prašoma atsakyti, kas prisiims atsakomybę bei padengs šiuos finansinius nuostolius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

kas naudojosi pinigais

kas

kal ne pensininkai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS