Kauno požeminės perėjos – be šeimininko | KaunoDiena.lt

KAUNO POŽEMINĖS PERĖJOS – BE ŠEIMININKO

Kauno požeminės perėjos vis dar yra probleminės miesto vietos. Jos nešvarios, neapšviestos ir daugeliui kelia siaubą. Regis, siaubą jos kelia ir valdininkams, niekaip neprisirengiantiems šių objektų net inventorizuoti.

Nesaugumo zona

Metai iš metų porinama, kad būtina spręsti požeminių pėsčiųjų perėjų problemą – perėjų aplinka yra nesaugi, jos yra nepakankamai apšviestos, niūrios, skleidžia nemalonų kvapą. Jose siaučia vandalai, smurtaujama.

Žiemą požeminėse perėjose prisiglaudžia benamiai – čia jie randa užuovėją, kartais – pernakvoja. Kauniečiai tamsiuoju paros metu požeminių perėjų vengia.

Apie šias problemas miesto valdžia kalba jau ne vienus metus, tačiau realių veiksmų joms spręsti nesiima.

Neturi šeimininkų

Pernai spalį miesto vadovai nudžiugino kauniečius, informavę, kad ketina inventorizuoti visas požemines pėsčiųjų perėjas ir jas teisiškai įregistruoti. Inventorizavus požemines perėjas, jų priežiūra būtų perleista kažkuriai savivaldybės įmonei.

Šios idėjos iniciatorius – buvęs Kauno miesto mero pavaduotojas Kęstutis Kriščiūnas, kuris šiuo metu yra suimtas. Vicemerui leidžiant dienas izoliatoriuje, miesto požeminės pėsčiųjų perėjos, išskyrus esančiąją prie Geležinkelio stoties, vis dar teisiškai niekam nepriklauso. Regis, savivaldybės Turto skyrius dėl to visai nesuka galvos.

„Visų pėsčiųjų perėjų inventorizacija turi pasirūpinti Turto skyrius. Kaune yra tik viena požeminė pėsčiųjų perėja, kuri teisiškai įregistruota. Apie kitų perėjų priežiūrą nėra tikslo net kalbėti – nežinome, ar užteks pinigų bent vienos priežiūrai“, – nuogąstavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Ieško naujo tvarkytojo

Pernai savivaldybė perėjos, esančios prie Geležinkelio stoties, priežiūrai išleido 180 tūkst. litų. Ją iki šiol prižiūri bendrovė „Lazdijų butų ūkis“.

Nors ši požeminė pėsčiųjų perėja ir turi tvarkytojus, tačiau toli gražu nepanašu, kad ji prižiūrima: išdaužti stiklai, ne visi šviestuvai dega. Kauniečius pasitinka purvas ir dulkės.

Valdininkai įsitikinę, kad už 180 tūkst. litų tikrai galima palaikyti švarą ir tvarką perėjoje, o bendrovė „Lazdijų būtų ūkis“, prieš metus laimėjusi konkursą, nevykdo savo įsipareigojimų.

Sausį pasibaigė sutartis su „Lazdijų butų ūkiu“. Ji buvo pratęsta iki tol, kol bus parinktas naujas paslaugos tiekėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

666

o tai ko neparaet kiek pinigu isleidziama prie gelezinkelio stoties esanciai pozeminei perejai . ko neparasot kiek kainuoja irengti pozemine pereja , ko neparasot kad debiloidai uzsako pozeminiu pereju projektus kurie neduoda pelno pvz : nes nera irengra papildomu patalpu tokiu kaip kiosku , tuoaletu ir t.t.

Kaunietis

Vyt tuos Lazdijų butų ūkio "ūkininkus" kuo greičiau iš miesto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS