Kilo įtarimų dėl nacionalinio stadiono konkurso skaidrumo | KaunoDiena.lt

KILO ĮTARIMŲ DĖL NACIONALINIO STADIONO KONKURSO SKAIDRUMO

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Vilniaus miesto savivaldybės taryboje pateikė siūlymą kurti darbo grupę, tiriančią klausimus, susijusius su nacionalinio stadiono statybos viešuoju konkursu.

Sostinės konservatoriai siūlo kurti darbo grupę aiškintis nacionalinio stadiono konkurso aplinkybes

Konservatorių pateiktame rašte teigiama, kad Tarybos sprendimu sudaryta darbo grupė tirtų projekto „Daugiafunkcis sveikatinimo, ugdymo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksas“ koncesijos suteikimo konkurso vykdymo aplinkybes.

„Kilo ne vienas klausimas dėl sąžiningos konkurencijos konkurse”, - teigė TS-LKD frakcijos seniūnas Vilniaus miesto savivaldybėje Valdas Benkunskas.

Kilo ne vienas klausimas dėl sąžiningos konkurencijos konkurse.

„Aukščiausiasis teismas neseniai patvirtino, kad viena iš dviejų bendrovių iš konkurso buvo pašalinta neteisėtai. Norime detaliau pasiaiškinti, kaip ir kodėl buvo priimtas, kaip šiandien žinome, neteisėtas Vilniaus miesto vadovybės sprendimas konkurse palikti tik UAB „Axis Industries”, - sakė V. Benkunskas.

Konservatorių aiškinamajame rašte sakoma, kad darbo grupės sudarymo poreikis kilo reaguojant į 2018 m. spalio 19 d. Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartį, kurioje buvo nagrinėjamos šio koncesijos suteikimo konkurso aplinkybės.

Primename, kad savivaldybei paskelbus viešąjį konkursą dėl nacionalinio stadiono statybų, pasiūlymus pateikė dvi bendrovės - AB „Axis Industries” ir UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas”. Vilniaus mero sprendimu, bei remiantis Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) bei Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) išvadomis, iš konkurso buvo pašalinta UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas”. 2018 m. spalio 19 d. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (AT) patenkino ieškovės UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ ieškinį ir įpareigojo Vilniaus miesto savivaldybę priimti ieškovės preliminarų pasiūlymą nacionalinio stadiono statybų konkurse.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Rapolas

Kada Vilniuje baigsis bardakas? Ar jie ka pastate zmonems? Tik stiklines kolbos senamiestyje... Laikas butu kai ka ir sodinti.

ALGIS

Pasižiūrėkim , ar nors vienas konkursas Lietuvoje buvo skaidrus , atsisakius jų , kiek paspartėtų visi procesai , dabar pralaimėjęs taso po teimus kelis metus ir nieko nepeša , o darbai stovi .

Jo

Ne nacionalinio, o Vilniaus. Tik finansuojamas jis iš visų kišenės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS