Kviečia Vyriausybę aktyviai dalyvauti Daugiafunkcio komplekso projekte | KaunoDiena.lt

KVIEČIA VYRIAUSYBĘ AKTYVIAI DALYVAUTI DAUGIAFUNKCIO KOMPLEKSO PROJEKTE

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė siekdama, kad ir toliau Daugiafunkcio komplekso statybos vyktų sklandžiai, kreipėsi į Vyriausybę dar kartą prašydama deleguoti savo politinio pasitikėjimo ar kitus Vyriausybės kanceliarijos arba Vidaus reikalų ministerijos atstovus į procedūrų atlikimo komisiją. Kompetentingų narių skyrimas yra labai svarbus sėkmingam ir savalaikiam projekto įgyvendinimui – vertinant konkurso dalyvio pateiktą preliminarų pasiūlymą ir atstovaujant institucijas konkurso derybų etape.

Sostinės savivaldybės aktyviai dirba pagal projekto įgyvendinimo grafikus, tačiau komisijos ir projekto įgyvendinimo sėkmė tiesiogiai priklauso nuo visų komisijos narių įsitraukimo. Pernai Vyriausybė atsisakė deleguoti savo atstovus į komisiją, nors Vyriausybės indėlis čia yra ne mažiau svarbus ir itin reikšmingas tiek vertinant pateiktą preliminarų pasiūlymą, tiek vykstant deryboms. 

Daugiafunkcinio komplekso komisiją sudaro trys Vilniaus miesto savivaldybės administracijos nariai ir po vieną narį iš Kūno kultūros ir sporto departamento, Vidaus reikalų ministerijos ir Turto valdymo ir ūkio departamento.

Kovo pradžioje sostinės savivaldybė apskundė Vilniaus apygardos teismo nutartį, kuria teismas buvo nusprendęs sustabdyti visas Daugiafunkcio komplekso Šeškinėje konkurso procedūras. Vilniaus savivaldybė pažymi, kad teismui buvo pateiktos dviejų šį konkursą kontroliuojančių institucijų (Viešųjų pirkimų tarnybos, Centrinės projektų valdymo agentūros) išvados, kad UAB „Vilniaus nacionalinis stadionas“ pasiūlymas nepriimtas teisėtai, todėl teismui nebuvo jokio pagrindo stabdyti konkurso procedūras.

Jas sustabdžius, nuostolių patirs ne tik savivaldybė – nukentės viešasis interesas: teismas sustabdė itin didelės vertės, masto ir visai Lietuvai svarbų, Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą.

Savivaldybė dės maksimalias pastangas, kad toks teismo sprendimas būtų panaikintas, o ieškinį pateikusi bendrovė atlygintų nuostolius. Tikimasi, kad teismo sprendimas bus priimtas iki gegužės 1 d.

Daugiafunkcis kompleksas ant Šeškinės kalvų bus skirtas sveikatinimui, ugdymui, kultūros ir užimtumo skatinimui. Planuojama, kad komplekse bus įrengtas ne mažiau 15 tūkst. vietų stadionas, sporto muziejus. Komplekse atsiras 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ir ugdymo veiklų centas, biblioteka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS